‘DENİZ’ LER, HASTANELERİN DUVARLARINI SÜSLEYECEK…


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen “İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması” kapsamında gönderilen resimler, hasta çocuklara moral kaynağı olacak. 

DTO İzmir Şubesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü anlaşma yaptı. Çocuk Hastanesi’nin duvarlarını çocukların yaptığı  ‘deniz’ konulu resimler süsleyecek….

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında gerçekleşen protokol gereğince Oda tarafından düzenlenen resim yarışmalarında oluşturulan koleksiyonların bir kısmı Ege Üniversitesi Sanat Koleksiyonu’na bağışlandı. 272 adet ‘deniz’ konulu resimlerin bir kısmı E.Ü Çocuk hastanesi ile E.Ü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın duvarlarını süsleyecek.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, hayata geçirilen proje ile tedavi gören çocuklara moral sağlamak istediklerini belirterek, projenin oluşması aşamasında gösterdikleri yardımlardan dolayı Rektör Candeğer Yılmaz ile 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi Koordinatörü Nedim Sönmez’e  teşekkür etti.

Dologh, “Yarışmamıza katılan resimlerin bir kısmını Şube’nin duvarlarına asıyoruz, diğer resimleri de değerlendirmek istedik ve bu projeyi başlattık. Hastanelerin kullanımı dışında kalan diğer resimler ise, Üniversitenin Tire, Ödemiş, Bayındır, Çeşme ve Aliağa’daki 5 Yüksekokulu’nda,  ayrıca Kampus içinde bulunan fakültelerin 9 sergi alanında bir ay düzenli olarak sergilenecek. Ayrıca, Medya Yarışması kapsamında düzenlediğimiz Fotoğraf Yarışması’na gönderilen ödüllü fotoğraflar da bu sergi kapsamında değerlendirilecek” diye konuştu.

Dologh ayrıca, diğer hastanelerden gelen talepleri de DTO İzmir şubesi’ne başvurulduğu takdirde değerlendirebileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim