Singapur Denizcilik ve Liman Otoritesi'nin (MPA) desteğiyle CMA CGM, temiz enerjinin daha geniş çapta benimsenmesini artırmak için küresel denemelerinin bir parçası olarak Singapur'da biyoyakıt ikmaline başladı.

10.640 teu'luk APL Paris isimli gemisi, dün Singapur'da biyoyakıt ikmali için denenen grubun ilk gemisi oldu. Gemiden gemiye (konteyner gemisi) biyoyakıt yakıt ikmali, gemi Asya-Güney Amerika rotasında seyretmeden hemen önce konteyner yükleme ve boşaltma operasyonlarıyla eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

32 adet konteyner gemisini içerecek

CMA CGM'nin altı aylık küresel biyoyakıt denemesi, ilgili bayrak idaresi ile paylaşılacak bir analiz elde etmek üzere karbon dioksit (CO2) ve azot oksit (NOx) emisyonlarını ölçmek için farklı biyoyakıt karışımları üzerinde çalışan 32 adet konteyner gemisini içerecek. 2.200 ila 10.640 teu arasında değişen gemiler Asya-Güney Amerika, Asya-Afrika, Asya-Okyanusya, Asya-Akdeniz, Kuzey Avrupa-Okyanusya ve Kuzey Avrupa-Kuzey Amerika dahil olmak üzere birçok ticaret hattında hizmet edecek.

CMA CGM Asya Pasifik CEO'su Stéphane Courquin; "Singapur'daki bu küresel biyoyakıt denemesi ve yakıt ikmali, CMA CGM'nin enerji geçişini ilerleterek, denizciliği karbondan arındırma çözümlerinden biri olarak biyoyakıtın yükselmesinin yolunu açıyor. Biyoyakıtların kullanımı, çok sayıda kilit ticaret hattında ve çeşitli büyüklükteki gemilerde değerlendirilirken, biyoyakıtın deniz yakıtı olarak performansını doğrulamak için kapsamlı bir veri toplayacağız ve biyoyakıtın temiz bir yakıt olarak daha geniş bir şekilde benimsenmesini kolaylaştıracak içgörüler kazanacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim