Dubai Devlet Medya Ofisi, Dubai kent merkezinin 30 kilometre uzağında yer alan Cebel Ali Limanı'nda bir gemide bulunan konteynerin patlaması sonucu yangın çıktığını bildirdi.

BAE resmi ajansı WAM'ın Twitter hesabından "Dubai Enformasyon Ofisi: Sivil savunma ekipleri Cebel Ali Limanı'nda bir gemide bulunan konteynırda meydana gelen patlama sonucu çıkan yangına müdahale ediyor." paylaşımında bulunuldu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde bulunan Cebel Ali Liman’ında demirli bir gemide patlama meydana geldi. Patlama sonrası limanda yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Dubai Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, patlamanın Cebal Ali Limanı’ndaki bir gemide bulunan konteynırda meydana geldiği belirtilerek, patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığı aktarıldı. Açıklamada, patlamada ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi.

Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Diğer yandan, sivil savunma ekiplerinin, ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladığı patlamada yangın görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı.

Konteynerlerdeki yanıcı maddeler sbep olmuş olabilir!

Cebel Ali Limanı'nda demirli bir gemide meydana gelen patlamanın nedeninin bazı konteynerlerde bulunan yanıcı maddelerin olabileceği belirtildi.

Dubai Polis Müdürü Abdullah Halife el-Marri yaptığı açıklamada, elde edilen ilk bulgura göre gemideki 130 konteynerden 3'ünde yanıcı madde bulunduğunu, patlamaya da bu konteynerlerden birinin neden olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Marri, gemide radyoaktif maddeye rastlanmadığını, patlamanın ardından çıkan yangının tamamen kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim