BUDO İDO’nun deniz otobüslerine talip

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,İDO’nun Mudanya-Kabataş hattından yılbaşından itibaren çekilmesi kararından sonra yeni vagonlar alacaklarını söyledi.

“İDO’DAN ANLAŞIRSAK GEMİ ALABİLİRİZ”

İDO’nun Mudanya-Kabataş hattından yılbaşından itibaren çekilmesi kararından sonra yeni vagonlar alacaklarını söyleyen Altepe, “İDO yetkilileri bizimle fiyat artırımı konusunda taleple bulundu. Biz sıcak bakmadık. Biz kar amacı gütmüyoruz. Onlar da yılbaşından itibaren çekilme kararı aldı. Mudanya’dan bir tek biz sefer yapacağız. Bu olanlar yatırımımızın ne kadar haklı olduğun gösterdi. Bursa hattından çektiği deniz otobüslerini satın almak için İDO ile görüşürüz. Eğer anlaşırsak araçları İDO’dan alabiliriz. Anlaşamazsak başka yerlerden temin ederiz” diye konuştu.

İDO´nun gemileri BUDO´ya

İDO yönetimince alınan kararın Bursa Deniz Otobüsleri´nin (BUDO) kuruluş gerekçelerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardığını ve düşük karlarla deniz taşımacılığı yapılabileceğinin dost ve düşman herkese gösterildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Biz bu işe başladığımızda, herkes İDO´yla baş edemeyeceğimizi söylüyordu. Biz de bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ifade ediyorduk. Sonuçta haklı çıktık. İDO seferlerden çekildi, BUDO devam ediyor” dedi.

Editör: TE Bilişim