Dünya balık pazarında hızla artan payıyla Türkiye, farklı ülke girişimcilerinin en fazla dikkatini çeken ülke konumunda.

Su ürünleri sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından biri olan ve bu yıl 20. kez düzenlenen 'Avrupa Su Ürünleri Fuarı'na Türkiye sekizinci kez milli katılım organizasyonu ile iştirak ediyor. Türkiye stantları, Brüksel Expo fuar alanında en gözde stantların başında geliyor. Türkiye'nin su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren lider firmaların büyük ilgi gösterdiği ve milli katılım çatısı altınlara da iştirak ettiği fuarda taze, dondurulmuş, canlı, katkı maddeli, markalı, markasız deniz mahsulleri sergileniyor. Tamamen profesyonel alıcılara yönelik olarak gerçekleştirilen fuarda bu sene Türkiye 19 katılımcı ile yer alıyor.

Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın iştirak ettiği tanıtım kokteylinde İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Ürünler İhracatçı Birlikleri ve Sagun Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sagun, "Yatırımlarımız ihracatımızı çok hızlı şekilde arttırdı. Yüzde 43'lük bir artış gerçekleştirdik ve bu çok ciddi bir rakam. Yakın geçmişe baktığımızda dünya pazarında gerilerdeydik ama şimdi çok ilerdeyiz. Gelişen teknolojiyi alanımıza çok iyi adapte ettik." şeklinde konuştu.

İzmir Su Ürünleri ve Hayvansal Ürünler İhracatçı Birlikleri Başkanı Sinan Kızıltan ise Türkiye'nin büyük bir stant ile katılımının çok önemli olduğunu ve Türkiye'de balıkçılığın hızlı bir şekilde ilerlediğini aktardı. Fuara destek amaçlı Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy, Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar da ziyaret etti. Fuarda Türkiye'yi tanıtıcı broşürlerin yanı sıra, çeşitli deniz ürünleri de ziyaretçilere ikram edildi. Dün açılan fuar iki gün sürecek.

Editör: TE Bilişim