Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Türkiye’de denizcilik ve yelken kültürünün yaygınlaşmasına ve yelken sporunun gelişimine katkısı olması amacıyla ikinci kez gerçekleşen “Bosphorus Sailing Fest” 2012 yılında Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda düzenlendi.

Startını TYF Başkanı Nazlı İmre ile Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız’ın verdiği yarışta IRC sınıfı Genel Klasman 1.cisi AVEA İSTANBUL YELKEN teknesi  BMW Kupası sahibi olarak 29 Mayıs - 3 Haziran tarihlerinde 8 ülke sporcularının katılımı ile   İstanbul’da yapılacak “BMW Sailing Cup International “ Dünya Finalinde yarışma hakkı kazandı.

Yelken Tutkunları  birincisi  ALVIMEDICA Teknesi     ise 2010 yılında ilk kez verilen  her yıl el değiştiren TYF Trofe’sinin  sahibi oldu.

BMW Bosphorus Sailing Fest, ödül töreni 17 Nisan gecesi, tüm sporcuların katılımı ile  Borusan Oto Dolmabahçe’de gerçekleştirildi.

TYF Başkanı Nazlı İmre, Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız’ın da kupaları takdim ettiği törende TYF As Başkanı Neylan Günay, BMW Pazarlama İletişim Direktörü Simay Alsan, TYF Merkez Hakem Komitesi Başkanı Orhan Tüker, Borusan Oto Genel Müdürü Tijen Çıdam ve BMW Satış ve Pazarlama Direktörü Ayhan Ölçer de diğer sınıfların madalya ve kupalarını verdi. 
Yelken ailesinin bir araya geldiği ödül töreninde Melis Sökmen canlı performansı da yer aldı.

İstanbul Boğazı’nda her türlü yelkenli teknenin katılımına açık olarak lisans zorunluluğu olmadan gerçekleşen BMW Bosphorus Sailing Fest’e toplam 92 tekne katıldı.

Yelken tutkunları ve lisanslı yelkenciler (IRC sınıfları) olmak üzere iki ayrı kategori de düzenlenenen yarışta, Yelken Tutkunları 52 , IRC sınıfında ise 40 tekne start aldı.  Toplam yarışçı sayısı ise 700 kişiyi buldu.
Yarış parkuru olarak IRC sınıfları, Bebek koyundan start alıp Büyükdere koyundan geri dönerken,  Yelken tutkunları, Büyükdere koyundan start aldı ve tüm tekneler Bebek koyunda finiş  yaptılar. 

Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda kurulan festival alanında, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından tanınan  yelken sınıf tanıtımları, yelken eğitimleri, yelken boyama, ebru, çini, cam atölyesi  gibi  çocuk yetişkin aktiviteleri, Power FM DJ showları  ile 7den 70’e tüm deniz ve yelken severler bir araya geldi.
Yelken duayenleri  sohbet bölümünde   ünlü aktör Mehmet Aslantuğ,  Garda Optimist yarışlarında 1.ci olan milli optimist sporcumuz Ömer Işık, Atlantik okyanusunu tek başına geçerek bir ilke imza atan milli  yelken sporcusu Tolga Pamir, Van Yelken Kulubü  sporcuları yer alırken, Dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan da canlı resim performansı ile izleyicileri büyüledi.  

Borusan Otomotiv, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından yaratılan Boğaz Yelken Festivali’ne ana sponsor olarak tüm dünyada BMW’nin olduğu gibi Türkiye'de de yelken sporuna destek vererek spora olan tutkuyu artırmayı hedefliyor. Ayrıca Borusan Otomotiv TYF’ye sağlanan Eğitime Katkı Payı ile geleceğin yelkencilerine yatırım yapıyor.

İstanbul Boğazı’nda muhteşem görüntüler oluşturucak BMW BOSPHORUS SAILING FEST’in  yurtdışı katılımlarla heryıl büyüyerek  gelişmesi ve Türkiye’nin en kapsamlı Yelken festivali olarak takvimlerde yer alması hedeflenmekte.

                                                                        
BMW BOSPHORUS SAILING FEST ÖDÜL TABLOSU

YELKEN TUTKUNLARI  TYF TROFE ALVIMEDICA     Cem Bozkurt

IRC GENEL KLASMAN 1.CİSİ  BMW CUP   AVEA – İSTANBUL YELKEN   Ali Kemal Tüfekçi

YELKEN TUTKUNLARI GENEL KLASMAN SIRALAMASI
1. Alvimedica    Cem Bozkurt
2. Guarana    Serdar Ünsel
3 . Fifty Fity   Ömer Karahan

IRC SINIFLARI 4 kategori
IRC 1 Sarı

1. Avea İstanbul Yelken  Ali Kemal Tüfekçi
2. 7 Bela    7 Bela Ortaklar – Gürsel Öztürk
3. Lukunku    Vedat Tezman

IRC 2 Yeşil
1. Turkcell Alize   Sinan Sümer
2. Outlaw    Emre Derman – Barış Selamioğlu
3. YapıArtı Mobydick   Murat Kulaksızoğlu

IRC 3 Lacivert
1. Keyfim 3 Buçuk Ceva Logistics  Selim Yazıcı 
2. Efes Alize     Kaan Darnel
3. Heni      Eser İnce

IRC 4 Turuncu
1. Wings – Ecemiz   Serdar Ertürk
2.  Tüpraş Bluemoon   Hüseyin Akça
3. Time Machine   Umut Gün Elber

 

Editör: TE Bilişim