Human Rights at Sea (HRAS) adlı yardım kuruluşunun bildirdiğine göre; 28 Ocak'ta, Umman Körfezi'nde faaliyete gösteren Hindistan sahipli Sea Princess'te çalışan bir denizci gemide geçirdiği 13 aydan sonra intihar etti.

Kazan dairesinde kendini asmış...

Mürettebatın yeri bulunamayınca geminin kaptanı, geminin tam olarak aranması için çağrıda bulundu. İntihar eden denizcinin kazan dairesinde asılı halde bulunduğu açıklandı.

Cansız bedeni dahi tahliye edilmedi!

HRAS olayı, 30 Ocak'ta bir denizcinin, geminin BAE liman devleti hizmetlerine erişimin sağlanmadığını bildirdiğinde öğrendi. Sea Princess'in sahibi HRAS'a, Khor Fakkan'daki yetkililerin geminin limana girişini reddettiğini ve hayatını kaybeden denizcinin cansız bedeninin ülkesine geri gönderilmek üzere gemiden indirilmesine izin vermediğini bildirdi.

Ardından Hindistan Başkonsolosluğu harekete geçti. Dubai'deki Hindistan Başkonsolosluğu'ndan yazılan bir dilekçenin ardından, Khor Fakkan'daki yetkililer pazar günü gemiye katılmak üzere bir savcı gönderdi. Ölen kişinin cansız bedeninin ise ülkesine geri gönderilmek üzere hazırlandığı belirtildi.

Gemi bir hafta sonra Hindistan'a dönmüş olacaktı!

Sea Princess gemi operatörüne göre intihar eden denizci ölmeden önce arkadaşlarıyla öğle yemeği yedi ve ölümünden önceki saatlerde iyi bir ruh hali içinde görünüyordu. Geminin güzergahı göz önüne alındığında, bir haftadan daha kısa bir sürede Hindistan'a dönmüş olacaktı. İntiharın nedeni hala araştırılıyor.

HRAS, "Human Right At Sea, merhumun ailesi ve arkadaşlarına en içten taziyelerini sunuyor, kıyı devleti yetkilileri ve sosyal yardım kuruluşlarının destekleyici çabalarını memnuniyetle karşılıyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca geminin mürettebatı HRAS'a, 28 yaşındaki Sea Princess'in denize açılmaya uygun olmadığını düşündüklerini ve yakıt deposunun acil durum seviyelerinde olduğunu bildirdi. Bunun yanında Sea Princess'in son PSC incelemesi Şubat 2020'de Mumbai'de gerçekleştirildi ve Equasis kayıtları yetkililerin konaklama, yangın güvenlik sistemleri ve kargo elleçleme ekipmanıyla ilgili sorunlar da dahil olmak üzere 14 eksiklik bulduğunu gösteriyor. Geminin buna rağmen gözaltına alınmadığı da dikkatlerden kaçmıyor...

Editör: TE Bilişim