Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın helikopterinin gereğinden fazla yük almadığı ve tehlike atlatmadığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 3 Mart 2011 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde Bakan Yıldırım'ın da içinde bulunduğu helikopterin fazla yolcu aldığı ve düşme tehlikesi geçirdiğine yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

3 Mart 2011 tarihinde bazı basın yayın organlarının internet sitelerinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da içinde bulunduğu helikopterin fazla yolcu aldığı ve düşme tehlikesi geçirdiğine yönelik iddialar yer almıştır.

Muş Havaalanı’ndan kalkan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait EC 145 tipi helikoptere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar ve bir koruma binmiştir.

Eurocopter firması ile Mercedes-Benz firmasının ortak çalışmaları sonucu üretilen EC145 tipi iki türbin motoruna sahip helikopter yedi yolcu kapasitesine sahiptir.

Helikopter, teknisyen dahil 7 yolcuyla hareket etmiştir.

Söz konusu haberlerde yer aldığı üzere helikopter gereğinden fazla yük almamıştır ve herhangi bir tehlike de atlatmamıştır.

Editör: TE Bilişim