Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde bu yıl 11.si düzenlenen Mayıs Yedisi Şenliği’nin üçüncü ve son gününde, “Mayıs Yedisi” etkinlikleri ve 2000 yılında meydana gelen deniz kazasında hayatlarını kaybeden 38 deniz şehidi için düzenlenen anma töreniyle sona erdi.

Üç gün devam eden şenliğin son gününde, Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda ki, deniz kazasında hayatlarını kaybeden 38 deniz şehidi için anma tören düzenlendi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan eğitimci Hasan Gören: “20 Mayıs 2000 tarihinde elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz 38 deniz şehidimiz, Beşikdüzü halkının vicdanında derin izler bırakmıştır. Bu 38 can Beşikdüzü’nün, Beşikdüzü yaşamının şehididir. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Diliyoruz ki, Tanrı böyle bir acıyı bir daha ne bizlere ne de başkalarına yaşatması” dedi.

Deniz şehitlerinin resimlerini gören yakınları gözyaşlarına boğuldular. Anma programı Kur’an-ı Kerim okunması ve İlçe Kaymakamı Alaattin Aktaş, Garnizon Komutan Ali Özsağlam, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Liman Başkanı Uğur Uğunoğlu ve protokol tarafından denize çelenk bırakıldı. Ardından deniz şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu.

Denizde İnekleri Yıkadılar

Anma etkiliklerinden sonra Çeşmeöünü Limanında devam etti. Burada Mayıs geleneğine göre denizde inekler yıkandı, en güzel inek yarışması düzenlendi, halk oyunları gösterileri sunuldu, mısır unu helvası dağıtıldı. En güzel inek yarışmasında Gülhanım Aksoy’un ineği birinci, Sabri Çoban’ın ineği ikinci, Ali Gündoğdu’nun üçüncü oldu.

Kaymakam Alaattin Aktaş ve Belediye Başkanı Ramis Uzun Mayıs Yedi Şenliği’nin sona ermesinden yaptığı açıklamada; “Bu yıl 11.si gerçekleştirdiğimiz Mayıs Yedisi Şenliğimizin amacına ulaştı. Üç gün boyunca çok güzel etkinliklerimiz oldu. Şenliğimize katılan herkese teşekkür” diye konuştular. Mayıs Yedisi etkinlikleri tekne gezintisi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim