Beş Asırlık Kurumsal Buluşma

Sahip oldukları tarih ve kültür değerleriyle, geçmişleri 500 yılı aşan Galatasaray Lisesi ve Haliç Tersanesi, bu mirasları bugün spor ve denizcilik alanında yaşatan yönetimleriyle, geçmişi anmak ve geleceğe bakmak adına bir araya geliyor.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yönetimi ile İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Haliç Tersanesi ekibinin “geçmişe yolculuk” duygusuyla tarihi tersanede gerçekleştireceği bu özel buluşmada,  10 Ağustos 2010 - Salı saat 12:00'de Haliç tersanesinde biraraya gelecekler.

Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında yer alan Galatasaray ve Haliç Tersanesi’nin geçmişi beş asır öncesine dayanmaktadır. Galatasaray Lisesi devlet adamı yetiştirmek amacıyla 1481 yılında II. Beyazıt tarafından  ‘‘Galata Sarayı Humayun Mektebi’’ adıyla kurulmuştu. Galatasaray Lisesi öğrencilerinden Ali Sami Yen ve arkadaşları, 1905 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nü kurmuştu. 529. yılını dolduran Galatasaray Lisesi, Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer alıyor.

1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan Tersane-i Amire, günümüzde Haliç Tersanesi adıyla anılıyor. Haliç, Osmanlı donanmasının en önemli tersanelerinden biri olmasının yanında, Osmanlı Devleti’nin ilk ve sayılı ağır sanayi tesisi, ülkenin bu alanda ilk mühendislik okulu niteliğinde.  555 yıllık sanayi mirasını bugüne taşıyan Haliç Tersanesi, bugün halen İDO bünyesindeki Şehir Hatları İşletmesi’nin en önemli üretim merkezi olarak hizmetini sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim