Bakan Yıldırım'dan İzmir'e Müjde

Çandarlı Limanı projesi için helikopterle keşif yapan Bakan Yıldırım, daha sonra Manisa'ya geçerek Vestel City'de yeni cihazlar ve ürünler üzerinde çalışmalar yapan Ar-Ge'de incelemelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Vali Celalettin Güvenç ile de görüşen Binali Yıldırım, Çandarlı'da inşa edilecek liman için son keşifleri tamamladıklarını belirtti.

1200 METRE OLACAK

Bakan Yıldırım şunları söyledi: "Geçen yıl söz vermiştik. Kamulaştırma hizmeti bitirilen çevre yolunu 2010 yılı sonunda hizmete açacağız. 17 kilometrelik yolun 6 kilometrelik bölümünü Manisa Organize Sanayi Bölgesi üstlendi. 1200 metre uzunluğundaki Sabuncubeli Tüneli ile de Sabuncubeli'ndeki yol sıkıntısı bitecek. Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek."

Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabuncubeli rampalarına 300 metre kala tünel başlayacak, İzmir sınırını geçtikten sonra sona erecek."

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmirlilerin beklediği otoyol ve kruvaziyer müjdesini verdi.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun yapılacak olan İzmir- İstanbul otoyolu inşaatının İstanbul ile birlikte İzmir'den de başlaması isteğini yanıtsız bırakmayan Yıldırım, kruvaziyer gemileri ile gelen turistlerin ayakbastı parasını ödeyen İzmir Ticaret Odası'nın yardım çağrısını da yanıtsız bırakmadı. Hilton Oteli'nde İzmirli işadamları ile bir araya gelen Yıldırım, otoyol inşaatının İstanbul ile eş zamanlı olarak İzmir'den de başlayacağını belirterek,

"İzmir- istanbul otoyolu nereden başlayacak diye soruyorlar. Bende, İzmir ve İstanbul'u karşı karşıya getirecek göz var mı? Otoyol her iki uçtan başlayacak, ortada buluşacak. İşte bu kadar. İzmir'de İstanbul'da mutlu olacak. Bu yolun geçtiği Manisa, Balıkesir, Bursa, herkes mutlu olacak" dedi.

İMDADA YETİŞECEĞİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı İTO, EBSO ve DTO üyesi işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda önce 3 oda başka Ulaştırma Bakanlığı'ndan beklentilerini dile getirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Binali Yıldırım, İzmirlilerin beklediği müjdeleri sıraladı. Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Yıldırım, ilk olarak İzmir-İstanbul otoyolu inşaatının İstanbul ile birlikte İzmir'den de başlayacağını söyledi.

Bakan Yıldırım konuşmasında ayrıca Çandarlı'ya kurulması planlanan yeni liman alanını havadan incelediğini söyledi.

Aynı bölgede tersane alanı planlandığını küçük tekne imalatçılarının ise altyapısı tamamlanmış organize sanayi bölgesi ihtiyacını değerlendirdiklerini kaydeden Yıldırım,

"İzmir'de yatırımlarımız devam edecek. Sasalı'ya kadar giden çevre yolunu önce Harmandalı'ya daha sonra Aliağa'ya kadar uzatağız. Urla ve Güzelbahçe arasında bölünmüş yolu tamamlıyoruz. Torbalı Bayındır yolunu elden geçireceğiz. Kemalpaşa-Torbalı yolu yapılıyor. Aliağa- Menderes hafif raylı sistem projesinde Büyükşehir Belediyesi ile ortak şirket kurduk. Ege Ray projesinde ilerleme oldu. Aliağa-Menderes hattında inşallah 2010'da seferler başlayacak. Bunun sözünü burada Başkan Kocaoğlu'ndan aldık. 550 bin kişi taşınacak" dedi.

Limanda konsorsiyumla görüştüklerini ifade eden Yıldırım şöyle devam etti: "Onlar alır başkası alır. Kruvaziyer liman konusunda ise sabredin imdadınıza yetişeceğim. Alsancak Limanı'nda konsorsiyumla ilgili çalışmalar devam ediyor. Noktayı koyacağız. İster konsorsiyum alır, ister almaz. Daha fazla İzmir Limanı'nın beklemeye tahammülü yok."

Ayakbastı ücreti için destek vereceğim

Konuşmasında kruvaziyer turizmde ayakbastı ücretlerini ödeyen İTO'nun yardım çağrısına da kayıtsız kalmayacaklarını belirten Yıldırım esprili bir dille, şunları dile getirdi: "İzmir'de kruvaziyer turizmi İTO'nun büyük katkıları ile sıfırdan bu seviyelere geldi. Kruvaziyerle gelen turist sayısı 300 binleri bulunca, Başkan Demirtaş'ın kalp atışları hızlandı. Bizden yardım istedi. Ama baştan düşünecekti bunları. Ama dayan, yardıma geleceğim" dedi.

 

Editör: TE Bilişim