Bakan Karaismailoğlu: Dünya ekonomisinde dengeler değişiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünya ekonomisinde dengelerin değiştiğini belirterek, "Türkiyemiz büyük fırsatlarla karşı karşıya. Ülkemizin kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde bulunduğu konum, hazırlıklarımızı arzu ettiğimiz hızla tamamladığımızda bizi, bölgemizde bir lojistik süper güç haline getirecek" değerlendirmesinde bulundu.

2003-2020 yılları arasında Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan Trakya bölgesine 85 milyar 772 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, açılışını yaptığı 11 km'lik kesimin Edirne-Kırklareli Yolu'nun süresini 15 dakikadan 5.5 dakikaya indireceğini ve yapılan düzenlemelerle can ve mal güvenliği konusunda tüm risklerin ortadan kaldırılacağını kaydetti. Karaismailoğlu, yolun 47.5 kilometrelik kısmının da 2021 yılında hizmete girmiş olacağını müjdeledi.

HEDEF, CUMHURİYET RUHUNA YAKIŞAN GELİŞMİŞ BİR ULAŞIM VE ALTYAPI AĞINA ERİŞMEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne-Kırklareli Yolu'nun 11 kilometrelik kısmının açılış törenine katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yenilikçi ve dev projeleri cesaretle hayata geçiren güçlü bir gelenekten geldiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, son 18 yılda, kara, hava, demir ve denizyolları ile birlikte tüm iletişim ve haberleşme sektörlerine yapılan yatırımlarda ciddi mesafeler kaydettiklerini söyledi.

Hedeflerinin Cumhuriyetin 100. Yılında, Türkiye'nin bütünsel kalkınma hedeflerine, Cumhuriyet ruhuna yakışan gelişmiş bir ulaşım ve altyapı ağına erişmek olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "İnşallah gençlerimizle, çocuklarımızla Cumhuriyet'in ikinci yüz yılına adım atarken, onlara hep daha iyisini verebilmek için canla başla çalıştığımızı görecekler ve ülkeleri ile iftihar edecekler. İnanıyoruz ki, attığımız bu güzel adımları vatan sevgisiyle dolu yürekleriyle her zaman daha ileriye taşıyıp bizleri gururlandıracaklar gözlerimiz dolarak, göğsümüz kabararak onların başarılarını hep birlikte izleyeceğiz'' dedi.

Editör: TE Bilişim