Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılım, sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen toplantıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Halil Yıldız katıldılar.

“Sektörlerimizin Önünü Açan Her Adımı Atacağız”

Kabotaj hattındaki yük taşımacılığının 56 milyon tona ulaştığını, yolcu taşımacılığının ise 150 milyon yolcuyu aştığını belirten Karaismailoğlu, “Ülkemizin toplam dış ticareti içerisindeki deniz yolunun parasal değer olarak payı, 2003 yılında 57 milyar dolarken, 2019 yılında 222,1 milyar dolara yükselerek %290 oranında artmıştır. Bu bilgiler doğrultusunda, sektörlerimizin önünü açan, gelişmiş ekonomilerde olduğu şekilde, denizcilik sektörünün ekonomi içindeki ağırlığının artmasına olanak sağlayan her adımı atacağımızı bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapıda hayata geçirdikleri ve devam eden projelerin, Türkiye’nin ekonomik açıdan daha güçlü ve parlak bir geleceğe ulaşmasını sağlayacağını belirten Karaismailoğlu, “Bu yaklaşımla her bir sektörümüz de büyüyecek ve Türkiye’ye her geçen yıl daha büyük ‘değer’ katacaktır. Bölgemizde ve dünya coğrafyasında ekonomik hakimiyetimiz artacaktır.” dedi.

Ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiği yeri almasının herkesin ortak dileği olduğunu belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Unutmayalım ki denize ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir. Bu vesile ile denizciliğimizi geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ve dünya denizcilik sektöründeki payımızı artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Üç tarafı denizlerle çevrili ve dünyanın gıpta ile baktığı bir coğrafyaya sahibiz. Bu bakımdan, denizler ve siz denizciler, bizim için ayrı bir değersiniz. Bu yaklaşımla, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak denizcilik ve denizyolları alanına dört elle sarılıyoruz.”

Editör: TE Bilişim