BADER’den Gemi Mühendislerine İftar
 
Barbaros Denizciler Derneği bu kez Gemi Mühendislerini verdiği iftar yemeğinde buluşturdu. Yemekte Pakistan’a yardım çağrısı yapıldı.
 
BADER, sektörün dinamiklerini Ramazan ayında da buluşturmaya devam ediyor. Geleneksel iftar yemeğinin ardından bu kez Gemi Mühendislerine verilen iftar yemeğinde sektör bir araya geldi.
 
Yemeğe katılanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda para yardımında bulunan Pakistan’ın içinde bulunduğu duruma değinerek Pakistan’a yardım yapılması konusunda görüş bildirdiler.
 
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin de iftar yemeğine katılanlar arasındaydı.
 
BADER Başkanı Kaptan Ali Şeyhun, ekmeğini denizden kazanan ve aynı kaderi paylaşan sektörün tüm üyelerini Barbaros Denizciler Derneği çatısı altında toplama gayretlerinin devam edeceğini söyledi.
 
Kendilerini sektöre hizmet etmeye adayan bir anlayışa sahip olduklarını ve birçok organizasyonla Türk denizciliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Şeyhun, “Çok konuşmak yerine iş yapmayı kendimize hedef edindik. Bundan sonra daha büyük hedeflere hep beraber koşmamız ve daha iyi işler başarmamız dileğiyle hepinize çok teşekkür ediyorum.”dedi.
 
Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş da kendisinin sektörden birisi olduğunu ve Gemi Mühendisleri bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
 
DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, görevlerini bütün arkadaşları gibi özveriyle yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederken Gemi Mühendislerinin kendilerinin sadece Tuzla’da görmemeleri gerektiğini gelecekte Türkiye’nin geneline hizmet verebilecek noktalara gelebileceklerini görmelerinin gerektiğini vurguladı.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, üniversitelerinde bir karar aldıklarını ve Eğitim Konseyi kuracaklarını söyledi. Pendik’te Yıldız Ulusal Denizcilik Araştırma Merkezi’ni kuracaklarını ifade eden Şahin, yer tahsisinin tamamlandığını ifade etti.
 
Denizcilerin bir millet olduğunu ifade eden Müsteşar Hasan Naiboğlu, dünyanın her yerindeki denizcilerin aynı kurallarla yönetildiğini ve mesleğin evrensel bir meslek olduğunu kaydetti. Naiboğlu, herkesin denizcilik sektörü için birlik ve beraberlik içerisinde el ele çalışılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim