ARKAS'tan "Kapıdan Limana" Hizmet...

Arkas şirketlerinden Ar-Gü, Anadolu’daki sanayiciye limandan kapıya ve kapıdan limana kombine taşımacılık hizmeti veriyor. Ar-Gü, Anadolu kentlerini limanlara bağlayarak sanayinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen Arkas Anadolu Projesi’nin de önemli bir halkasını oluşturuyor.

Türkiye’nin ilk özel demiryolu şirketlerinden biri olan Ar-Gü, yurtiçi taşımalarda Derince, Yenice ve Gaziantep’te bulunan kendi istasyonlarını ve TCDD’nin yük trafiğine açık tüm istasyonlarını kullanıyor. Ar-Gü taşımaları konteynerle gerçekleştirerek malların daha az elleçlenmesini sağlıyor ve hasar görme olasılığını azaltılıyor.

Ar-Gü, demiryolu imkanlarından yararlanarak nakliye maliyetini düşürmeyi, nitelikli ve ucuz lojistik hizmetini Anadolu kentlerine götürerek Anadolu sanayicisinin, ihracat ve ithalatçısının önünü açmayı hedefleyen Arkas Anadolu Projesi’nin de önemli bir parçası. Arkas, özellikle sanayi bölgelerinde yapılan taşımalarda ürünlerin en sağlıklı şekilde yüklenmesi, depolanması ve nakliyesi için gerekli ihtiyacı karşılamak amacıyla lojistik köy kurulması yatırımlarına devam ediyor. Kombine taşımacılık hizmeti kapsamında Ar-Gü uzun bir süredir Elazığ’da maden işletmesi sahasından yükleme yapıyor. Yük daha sonra vagonlar ile Mersin ve İskenderun limanlarına getirilerek yurtdışına ihraç ediliyor. Ar-Gü diğer Arkas şirketleri ile birlikte yükün yurtdışına ulaşımında A’dan Z’ye her aşamasını üstleniyor.

Ar-Gü, yurtiçi demiryolu taşımacılığında ilk sıralarda

Türkiye demiryollarında bugün, full kapasite çalışılarak yaklaşık 23 milyon ton civarında taşıma yapılıyor. Yurtiçi taşımalarda kendi vagonları ya da TCDD vagonları ile taşımacılık hizmeti veren şirketler arasında ton/km kullanımı baz alındığında ortaya çıkan sıralamada son 3 yıldır ilk 3’te yer alan Ar-Gü, bu yılın ilk 5 ayında da ton kullanımı baz alınarak yapılan sıralamada ilk 3 içerisinde bulunuyor.

Ekipman alt yapısında 501 vagon ve demiryolu ile taşımaya uygun 700 değişik tipte konteyner bulunan Ar-Gü’nün, 2008 yılı sonunda taşıma kapasitesi 2006 yılına kıyasla yüzde 100’ün üzerinde arttı. Halihazırda teslimatını beklediği vagon siparişleri olan Ar-Gü, yeni vagonları ile taşıma kapasitesini daha da artırarak müşterilerinin ihtiyacına hızlı şekilde cevap verebilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim