Arkas Petrol Yeni Tankerini Hizmete Soktu

Filosuna yeni eklenen Alsancak 2 petrol tankerinin hizmete girmesi nedeniyle 16 Haziran Perşembe günü Marport Limanı’nda düzenlenen törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas katıldı.

Denizcilik sektörünün öncü holdingi Arkas’ın 2006 yılında kurduğu gemilere yakıt ikmali yapan şirketi Arkas Petrol, bugün Türkiye’de tedarikçi olarak talep eden tüm gemilere yakıt ikmali yapmakla birlikte, dünyanın istenilen yerinde yerel tedarikçilerle çalışarak güvenli yakıt ikmali yapılmasını sağlıyor.

Lucien Arkas törende yaptığı konuşmasında, öncelikle güvenli yakıt ve güvenli operasyon konusunun önemini vurguladı. ”Arkas Petrol, Türkiye’nin en genç tanker filosuna sahip diyebiliriz. Yürürlüğe girmiş ve girecek tüm yönetmeliklere uygun, uluslararası kurallara uygun olarak inşa edilen ve yönetilen çift çidarlı tankerleriyle hizmet veriyor. Tankerler konusunda yeni kuralların gelmesi bekleniyor. EPDK, Gümrük Müsteşarlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı’nın denetimleri, yakıtın ve operasyonunun belirli kalitede olmasını sağlıyor. Biz kural ve yönetmeliklerin istediğinden fazlasını yapıyoruz. Kendi kalite prensipleri de olan bir şirketiz. Yakıtın maksimum düzeyde verimli kullanılması için ISO standartlarına ek analizler yaptırıyoruz. Çünkü Türkiye’nin ve Dünya’nın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbul’da hata yapma şansımız yok. Yakıt maliyeti sadece karada değil denizde de ciddi bir masraf kalemi. Bunu biliyor, maliyet avantajı sunarken güvenliği de birinci planda tutuyoruz. Kalitesiz yakıt kullanımını hiç kimsenin istemediği üzücü sonuçlar doğurabiliyor. “ dedi.

Konuşmasında denizcilik sektöründe ekonomik krizin devam ettiğine değinen Arkas, “Krizden sonra hızlı operasyon vakit kaybetmek istemeyen gemi operatörleri için önemli olacak. Biz bu tankerin yatırımını krizde yaptık. Bu işin geleceğine inanıyoruz. Filomuzdaki diğer tankerler gibi Türk bayrağı taşıyan Alsancak 2,  aynı zamanda Türkiye’de, Çelik Trans Tersanesi tarafından üretilmesi nedeniyle de bizim için örnek teşkil ediyor.1.770 DWT kapasiteli
tanker Bureau Veritas klasında ve çift çidarlı. Saate 600 metreküp yakıt ikmal edebiliyor. Alsancak 2 ile birlikte filonun toplam kapasitesi 8153 DWT’ye çıktı. ” diyerek sözlerini tamamladı. 

Rakamlarla Arkas Petrol
Arkas Petrol 2010 yılında deposundan 268.000 ton deniz yakıtı ikmali yaptı.

2011 yılında yurtiçi ve yurtdışında toplam 500.000 ton deniz yakıt ikmali yapmayı hedefliyor. 2011 yılında 300 milyon dolar tutarında yakıt satmayı planlıyor.
Filosunda kendine ait 5 Türk bayraklı tankeri bulunuyor.
2010 yılı cirosu 180 milyon dolar.

Editör: TE Bilişim