Yılmar Denizcilik İşletmesine ait dökme yük gemisi CY THUNDER'in güvertesinden, geminin bulunduğu Sudan Limanının 6 mil kadar açığında genç denizci Ali Özcan denize düştü.

CY Thunder gemisinin bulunduğu Sudan Limanının 6 mil kadar açığında gemiye helikopterle gönderilen kaptan pilotun indirilmesi sırasında Ali Özcan'ın sarkıtılan halatı tutmak isterken denize savrulduğu söyleniyor. 

Denizhabe.Com'a ulaşan Ali Özcan'ın arkadaşı Sudenaz Özcan yakınları ile birlikte perişan olduklarını söyledi. Denizcinin annesinin hasta olması nedeni ile oğlunun durumunu söyleyemediklerini belirten Sudenaz Hanım, geminin bağlı olduğu şirketin kendilerine sadece "aramalara devam ediliyor"  şeklinde kısa bir bilgi verdiğini anlattı. Ayrıca yakınları olarak Ali Özcan'dan haber almak istediklerini, aramaların ne aşamada olduğunu öğrenmek için nereye başvuracaklarını bilemediklerini de sözlerine ekledi.

Denizhaberi arayan Yıldırım Holding yetkilileri aşağıdaki bilgilendirme notunu ilettiler. Sözkonusu vahim olayla ilgili açıklamaları içeren notu sizlerle paylaşıyoruz;

“İşletmecisi olduğumuz CY THUNDER isimli gemide usta gemici olarak çalışan Ali Özcan 16 Mart 2015 tarihinde saat 05.30 sularında gemi güvertesinde pilot için gemiye yanaşma öncesi yapılan işlem sırasında bilinmeyen bir nedenle denize düşmüş ve o sırada kendisi ile güvertede beraber olan arkadaşı tarafından hemen fark edilmiştir. Gemi o esnada hareket halinde olduğundan ilk olarak “manoverboard”lar denize atılmış, tüm personel alarm haline geçmiş ve gemi manevrasını tamamlayarak olay mahalline 10 dakika içinde geri dönmüştür. Gemiden indirilen bot ve geminin kendisi ile arama operasyonuna derhal başlanmıştır. Hemen akabinde Port Sudan liman başkanlığı, gemi acentesi ve P&I temsilcisi haberdar edilmiş ve arama operasyonu için ilave botlar ve helikopter talep edilmiştir. Sudan Devletinin “arama-kurtarma” birimi olmadığından baştan sona tüm operasyon şirketimizin maddi kaynakları ve çabası ile yürütülmüştür. 16 Mart tarihinden deniz aramasının sona erdirildiği 23 Mart tarihine kadar her gün çeşitli sayıda bot tüm gün boyunca deniz araması gerçekleştirmiştir. CY THUNDER gemisi ve personeli de günlerce uyumayarak ve 24 saat boyunca güvertede gözcüler bekleterek limana yanaştığı tarihe kadar aramaya iştirak etmiştir. Port Sudan bölgesinde helikopter bulunmadığından uygun helikopter başkent Hartum’dan bulunmuş ve 17 Mart 2015 Salı sabahı arama operasyonuna katılmış, 3 gün boyunca havadan deniz yüzeyini ve muhtemel bölgeleri geniş çapta taramıştır. Olayın gerçekleştiği gün derhal Hartum Büyükelçiliği ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimleri haberdar edilmiş, gün be gün gelişmeler bu birimlere rapor edilmiştir. Deniz araması sona erdirilmiş olsa da gerek Sudan gerekse de çevre ülkelerde aramamız karadan devam etmektedir. Bilgilerinize sunulur.”

Editör: TE Bilişim