Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "10. Geleneksel Ahşap Tekne Festivali" katılımcılara atalarının kültürel değerlerini gözlemleme ve yeniden yaşama imkanı sunuyor.

Katar'da yıl boyu pek çok kültür ve sanat faaliyetlerine imza atan Katara Kültür Köyü kurumu tarafından düzenlenen "Geleneksel Ahşap Tekne Festivali"nin onuncusu Doha'da ziyaretçilerini karşılıyor.

Festival kapsamında, ecdadının Basra Körfezi'nde inci aramak veya balık tutmak için kullandığı geleneksel ahşap gemilerin benzerleri, Katara sahiline demirlendi.

Basra Körfezi kıyısı sakinlerinin deniz kültürünü gözler önüne seren festivalde, sanat ve kültür etkinlikleri, yarışmalar, denizcilik faaliyetlerinin yanı sıra denizle ilgili çocuklara ve profesyonellere yönelik atölye çalışmaları bulunuyor.

Körfez ülkelerinden Kuveyt, Umman ve Irak'ın yanı sıra Zanzibar'ın da yer aldığı festivalde, katılımcı ülkelerde meşhur olan zengin sanat ve kültür mirasına dikkat çekiliyor.

Geleneksel Ahşap Tekne Festivali kültürel rezervi restore etmeyi, halk mirasını canlandırmayı ve korumayı amaçlıyor. Festivalde katılımcı ülkelerin deniz mirası koleksiyonlarının da sergilendiği, bunun yanında geleneksel el sanatları, gemi inşa ve eski denizcilik işleri atölyelerinin yer aldığı belirtildi. Bu festivalin Orta Doğu'da denizcilik alanında uzmanlaşmış en önemli etkinliklerden biri olduğu ve bir kilometre taşı haline geldiğini vurgulanıyor.

Editör: TE Bilişim