Denizcilik Kültürpark’ta

  7 – 11 Mayıs 2014 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek BOAT İZMİR – 2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, zengin etkinlikleriyle deniz tutkunlarını bekliyor. 

Farklı sergilerin yanı sıra, heyecanla beklenen yelken yarışları ve zengin içerikli panel programıyla BOAT İZMİR Fuarı dikkat çekecek. 8 – 9 Mayıs 2014 tarihlerinde, 1/B No’lu holde düzenlenecek etkinlikler, denizciliğe gönül vermiş, alanında uzman konuklara ev sahipliği yapacak. 8 Mayıs 2014 Perşembe günü, “Uzaklar 2” ile “Dünya Turu” söyleşisinde dünyayı dolaşan amatör denizci Özkan Gülkaynak, yaşadığı maceraları dinleyiciler ile paylaşacak. Söyleşi, 13.30 – 15.00 saatleri arasında fuar ziyaretçilerine açık olarak gerçekleştirilecek. Yazılı kayıtlara göre bin yedi yüz yıl öncesine dayanan Bodrum süngerciliğinin yaşayan efsanesi Aksona Mehmet, BOAT İZMİR’de olacak. Teknesinin ismiyle anılan, Bodrum’da yetişmiş ve mavi sularda üne kavuşmuş, sevilen eski bir sünger avcısı olan Son Süngerci Aksona Mehmet’in belgesel gösterimi, 15.30 – 17.00 saatleri arasında düzenlenecek. Belgeselin ilgi görmesi bekleniyor.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILACAK

9 Mayıs 2014 Cuma günü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi katkılarıyla organize edilen Su Ürünleri Avcılığı Ve Yetiştiriciliği: Sorunlar – Çözüm Önerileri masaya yatırılacak. Açılış konuşmalarını İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf ÖZTÜRK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığıBalıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali KOÇAK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis DENİZ’in yapacağı panelde, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliğine ilişkin usul ve esaslar konuşulacak, çözüm önerileri gündeme getirilecek. BOAT İZMİR – 2’nci Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindefuarcılık sektörünün öncü kurumu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından İzmir Tekne İmalatçıları Derneği, Deniz Ticaret Odası, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR), Gemi Mühendisleri Odası, İzmir Ticaret Odası ve T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle organize ediliyor.

Editör: TE Bilişim