Yat üretiminde dünya üçüncüsüyüz

Bakan Kürşat Tüzmen, gemi ve yat inşa sektörünün 2,5 milyar dolarlık bir ihracatı olduğunu belirterek, “Yat üretiminde dünya üçüncüsüyüz” dedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “Gemi ve yat inşa sektörü hesaplarımıza göre 2,5 milyar dolarlık bir ihracatı var. Yansanayiyi de bunun içine kattığınızda ihracat rakamı 4 milyar dolara ulaşıyor” dedi.

CNR Expo Fuarcılık tarafından, Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen Avrasya Boat Show 3. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı'nı ziyaret eden Tüzmen, yat ve gemi inşa sektörünün, yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen dünyanın ikinci büyük fuarını İstanbul'da açarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Türkiye'nin yat üretiminde dünya üçüncüsü olduğunu belirten Tüzmen, “Gemi ve yat inşa sektörü hesaplarımıza göre 2,5 milyar dolarlık bir ihracatı var. Yan sanayiyi de bunun içine kattığınızda ihracat rakamı 4 milyar dolara ulaşıyor. Yat inşa konusunda Türkiye dünya genelinde kendine haklı bir yer edindi. Kriz nedeniyle sektördeki talep eğrisi aşağıya doğru inmiştir. Ancak iş hacmi, bilgi birikimi ve tecrübesiyle krizin hemen ardından sektörümüzün bir sıçrama yapacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim