Antwerp-Bruges Limanı ve SPK, dünyanın ilk hidrojenle çalışan römorkörü Hydrotug'u hizmte sokmaya hazırlanıyor.

Türünün tek örneği olan römorkörün, hidrojen ve geleneksel yakıtın bir kombinasyonu ile tahrik olan 2.600 beygir gücünde çift yakıtlı iki motorla çalışan bir liman römorkörü olduğu belirtiliyor.

CO2'yi yüzde 85 oranında azaltıyor

Yeni "BeHydro" motor, Maritim Belge (CMB) ile motor üreticisi Anglo Belgium Corporation (ABC) arasındaki bir ortak girişim olarak ortaya çıktı. Römorkörün hem çift yakıtlı hem de yalnızca hidrojen tahrikli versiyonları bulunmakta.Konsorsiyuma göre çift yakıtlı versiyon oprasyon sırasında CO2'yi yüzde 85 oranında azaltıyor ve IMO Tier III'ü karşılıyor.

Antwerp-Bruges Limanı operasyon müdürü Rob Smeets'e göre, bu, limanın gelecekteki gelişimi için planlanan vizyona son derece uyum sağlıyor. Smeets; “Port of Antwerp-Bruges, dünyanın hidrojenle çalışan en büyük gemisi Hydrotug'un ilk kullanıcısı olacağı için mutluyuz.'' dedi.

Hydrotug, Pazartesi günü İspanya'nın Navia kentindeki Armón Tersanelerinde denize indirildi. Deniz denemelerinin bu yıl içinde yapılması planlanıyor ve hedef, yeni römorkörün 2023'ün ilk çeyreğinde tam olarak faaliyete geçmesi olarak belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim