Eski adıyla Maersk Broker olan MB Shipbrokers, Tayvanlı Evergreen'in Huangpu Wenchong'da birim başına yaklaşık 53 milyon dolar karşılığında 2.400 teu'luk altı gemi siparişi verdiğini bildirdi. Gemilerin teslimatı  2026 yılının ikinci yarısından itibaren  başlayacak.

Danimarkalı komisyoncu ayrıca COSCO'nun Şangay Waigaoqiao tersanesinde inşa edilecek bir dizi 11.000 teuluk çift yakıtlı gemi için siparişini tamamlamak üzere olduğunu da bildirdi.

Bu yıl Asya tersanelerinden gelen teu tsunamisine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte, gemi CEO'ları son aylarda siparişlerini dizginlendiliği belirtiliyor.

Konteyner gemisi filosunun kapasitesi şu anda 29,37 milyon teu seviyesinde bulunuyor. Linerlytica'nın verilerine göre, yeni inşa teslimatları Haziran ayı sonunda 30 milyon teu'ye ulaşacak.

İngiltere, 6 yeni savaş gemisi inşa edeceğini duyurdu İngiltere, 6 yeni savaş gemisi inşa edeceğini duyurdu

Alphaliner, geçen yıl kendi deyimiyle 333.000 teu'luk devasa bir kapasiteyle 50 yeni gemi teslim ederek rekor kırdı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Nisan ayında, dünyanın en büyük 12. yolcu gemisi olan Pacific International Lines'ın (PIL) mevcut filosunun tamamından daha fazla kapasitenin teslim edildiği görüldü.

Editör: Nermin İstikbal