İran, Konteyner Gemisinin Güvertesinden Balistik Füze Fırlattı İran, Konteyner Gemisinin Güvertesinden Balistik Füze Fırlattı

Tuvalu Hükümeti, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) genel sekreterine, sahte bir web sitesinin ada ülkesi adına gemi kayıt hizmetleri sunduğunu belirten bir mektup gönderdi.

Geçen hafta IMO'ya ulaşan mektupta yer alan iddialara göre, sahtekarlık yapan internet sitesinde Tuvalu Gemi Sicili'nin Samuelu Telavi tarafından yönetilmediği uyarısı yapılıyordu.

Hükümet, kendisinin "Ne Tuvalu Hükümeti Denizcilik ve Liman Hizmetleri müdürü" olduğunu ne de Tuvalu'da ikamet ettiğini ve web sitesinin "dolandırıcılık faaliyetleri gerçekleştirme girişimi" olduğunu ekledi.

Mektupta “Tuvalu Gemi Sicili şu anda Singapur merkezli CCMA Pte Ltd tarafından yönetilmektedir. Bu nedenle, CCMA Pte Ltd dışında herhangi birinden gelen herhangi bir iddia, dolandırıcılık girişimidir" denildi.

Tuvalu Ulaştırma, Enerji ve Turizm Bakanlığı sekreteri Vavau Fatuuga, mektubunda, hükümet herhangi bir değişikliği yazılı olarak onaylayana kadar IMO'nun ülkenin gemi siciliyle ilgili konularda CCMA ile çalışmaya devam etmesini talep etti.

Editör: Nermin İstikbal