Sinop'ta olta balıkçılığı yapan vatandaşlar, kıyı balıkları az olmasına rağmen boş vakitlerini değerlendirmek adına olta atmaya devam ediyor. 
Sinop İskelesi'ndeki olta balıkçıları, kıyı balıklarının yok denilecek kadar az olmasına rağmen her gün ısrarla balık nöbetine devam ederek olta atıyor. Genellikle emekli ve tatile gelenlerin hobi olarak balık tutmaya çalıştığı iskelede nadir de olsa balık tutulduğu görülüyor. Bir beklentisi olmayan balıkçılar, sadece vakit geçirmek istediklerini ifade etti.

Zonguldaklı balıkçıların yeni rotası Kozlu açıkları oldu. Zonguldaklı balıkçıların yeni rotası Kozlu açıkları oldu.

resize_AW060637_05
Olta balıkçısı emekli öğretmen Bayram Yazıcı yaptığı açıklamada, “Emekli öğretmenim, burada vakit geçiriyorum. Boş zamanlarımı değerlendirmeye çalışıyorum. Bugün hiç balık tutamadım, diğer zamanlarda balıklardan istavrit var, zaman zaman istavrit çıkıyor. Dip balığı olarak zargana, bazen izmarit çıkıyor, bu tarz balıklar var. Profesyonel değilim, sadece vakit geçirmek için geldim” dedi.

resize_AW060637_04
Olta balıkçısı Ergün Türk, kıyı balıklarının bu sene fazla olmadığına dikkat çekerek, “Bu seneki balıklarımız hiç randımanlı değil. Çinakop yok, bu sene biraz kısıtlı, sadece böyle zaman geçiriyoruz. Açıklarda balık oluyor ama biz alamıyoruz, burada şu an yok. Kıyıda balık yok” diye konuştu.

resize_AW060637_03
Yurt dışından Sinop’a tatile gelerek balık tutmayı öğrendiğini söyleyen Eyüp Güleryüz, “Tatile geldim, vakit geçirmek için balık tutuyorum. Buranın balıklarının isimlerini çok bilmiyorum, isimlerini unutuyorum. Balık tutmaya yeni başladım. Hafta sonları burası çok kalabalık oluyor, insanlardan gördüm, merak ettim, malzemelerimi aldım. Oltama karides takıyorum, herkes tavuk takıyor ama ben karides takıyorum. Biraz daha pahalı fakat her attığımda yakalıyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: Nermin İstikbal