Malezyalı yetkililer, gemiden gemiye petrol transferi yaptıklarından şüphelenilen iki tankeri gözaltına aldıklarını bildirdi. 

United Against Nuclear Iran (UANI), gemileri, İran'ın gölge filosu tarafından devam eden yaptırımlı İran petrolü ticaretinin en son örneği olarak göstererek çevrimiçi bir paylaşımda bulundu.

Malezya yarımadasının doğu yakasındaki Johor bölgesinde bulunan ve Riau Takımadaları çevresindeki bölgeden sorumlu olan Malezya Denizcilik Uygulama Dairesi (MMEA), kuvvetlerinin iki tankere el koyduğunu bildirdi. 

İfade ettiklerine göre, iki tanker ilk olarak 24 Ekim günü öğle saatlerinde MMEA'nın devriye botlarından biri tarafından tespit edildi. Faaliyetten şüphelenen devriye botu, iki tankerden kimlik ve bilgi istedi.

İki tanker işbirliği yapmayı reddedince devriye botu MMEA'nın Hava Operasyonları Bölümü'nden yardım istedi. Hava Bölümü, iki geminin incelenmesi için helikopterden zorla gemiye bindirilecek bir ekip sağladı. 

MMEA, "İlgili geminin kaptanı, yürütülen faaliyetlere ilişkin herhangi bir yetki belgesi sunamadı" dedi. Daha sonra her iki tankere de 24 Ekim günü yerel saatle 18.00 civarında el koymaya karar verildiği açıklandı.

UANI, UANI Genelkurmay Başkanı Claire Jungman'a atfedilen bir açıklamada,"Bu transferler bu sularda neredeyse her gün gerçekleşiyor.  "İran'ın yaptırımlardan kaçınmasını ve petrol ihracatını engellemek için tüm denizcilik aktörleri tarafından daha fazla eylem ve durum tespiti yapılması gerekiyor" deniyor.

Maersk, Kızıldeniz Rotasına Dönüş İçin "Henüz Değil" Diyor Maersk, Kızıldeniz Rotasına Dönüş İçin "Henüz Değil" Diyor

UANI, MMEA'nın yalnızca Panama ve Honduras'ta kayıtlı olduğunu söylediği iki tankerin kimliğini tespit etti. İki gemiden büyük olanı , Honduras'ta kayıtlı olan ve Çin'deki şirketler tarafından yönetilen Artemis III . 1996 yılında inşa edilen bu gemi 300.360 dwt'luk bir VLCC. Geminin AIS sinyali Ağustos sonundan bu yana bölgede olduğunu gösteriyor.

Transferde yer alan diğer gemi Ocean Hermana ise Panama'ya kayıtlı ve Hindistan'dan yönetiliyor. 2004 yılında inşa edilen gemi 159.100 dwt'dir. Ancak geminin, Batı Malezya'ya yanaştığını gösteren AIS'i taklit ettiği görülüyor. 

MMAE, şu anda Artemis III'ten 26 ve Ocean Hermana'dan 26 kişi olmak üzere her iki gemideki mürettebatı alıkoyduğunu bildirdi 

Gemilerin izinsiz nakil yapmaları ve izinsiz demirlemeleri nedeniyle soruşturma yapılıyor. Malezya'da bu suçlar yaklaşık 20.900 dolar para cezası ve iki yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanabiliyor. Ayrıca her iki tankerin kaptanları da MMEA'nın çalışmalarını engellediği iddiasıyla soruşturuluyor. Bu aynı zamanda iki yıla kadar hapis cezası ve yaklaşık 2.000 dolar para ceza demek.

Editör: Nermin İstikbal