IMO, önceki gün yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'deki durum sakinleşene kadar kurtarıcıların Husi saldırılarının bıraktığı kirliliği temizlemeye gelmeyeceğini söyledi.

Londra'da Deniz Çevresini Koruma Komitesi'nin (MEPC) 81. oturumunun açılışında düzenlenen basın toplantısında konuşan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) genel sekreteri Arsenio Dominguez, bölgedeki ticari gemilere yönelik devam eden insansız hava aracı ve füze saldırıları göz önüne alındığında, Yemen yakınlarında saldırı sonrası kirlilik yaratan iki gemi için kurtarma operasyonlarının mümkün olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda 65'ten fazla ticaret gemisi Husi milisleri tarafından hedef alındı; İran destekli militanlar Gazze Şeridi'nde İsrail'le devam eden savaşta Hamas'ın yanında yer aldı. 

Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Hedeflenen gemiler arasında Rubymar ve True Confidence da vardı . Rubymar (resimde) dökme yük gemisi geçen ay battı ve geride geniş bir sığınak yüzeyinin yanı sıra kargo ambarlarındaki 21.000 ton gübre çevre için endişe verici boyutta. Aynı zamanda sığ sularda batan gemi geçen diğer gemiler için seyir sorunu olmaya devam ediyor. 

Bu arada True Confidence, bu ayın başlarında Yemen'in Aden limanı yakınlarında üç mürettebatın ölümüne yol açan bir saldırıda ateşe verildikten sonra terk edilmiş durumda. True Confidence ile bağlantılı kaynaklar daha önce  Hindistan Donanması'nın bu gemiyi kaldırmak için römorkör gemilerinin korunmasına yardım etmeye hazır olduğunu açıklamıştı; ancak bu operasyon güvenlik endişeleri nedeniyle gerçekleşmedi.

Dominguez, Londra'daki IMO genel merkezinde yaptığı konuşmada, "Güvenli ve emniyetli olmayan bir alanda yapabileceklerimiz sınırlı" dedi. 

Editör: Nermin İstikbal