Güney Afrika'nın liman işletmecisi Transnet, limanları uluslararası sıralamada en alt sıralara yerleştiren ve büyük gecikmelere ve tıkanıklığa yol açan sorunları gidermeye yönelik olarak filo yenileme programıyla ilerlemeye başladığını bildirdi.

Port Durban S A.e86A22

Transnet Ulusal Limanlar Otoritesi, Durban ve Doğu Londra'da kullanılmak üzere yedi römorkör satın almak için 52 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Damen Tersanesi Cape Town arasında Nisan ve Ağustos ayları arasında yedi römorkörün teslimatı için iki sözleşme imzalandı. 

Yeni römorkörler, operasyonel ömrüne ulaşan eskimiş teknelerin yerini alacak. 

Şirket, yeni römorkörlerin en yeni gövde tasarımına ve tahrik gücüne sahip olacağının yanı sıra 60 tonluk çekme kuvvetine sahip olacağını belirtti. Bunun da 32 ile 40 tonluk  çekme gücü arasında değişen mevcut römorkörlerin  gücüne göre çok ihtiyaç duyulan bir gelişme olduğunu bildirdi.

Yasa Denizcilikten Çin tersanelerine dev sipariş Yasa Denizcilikten Çin tersanelerine dev sipariş

 Yeni römorkörler aynı zamanda daha büyük gemilere rehberlik ederken yüksek manevra kabiliyetine sahip olacak.

TNPA Liman Başkanı Kaptan Rufus Lekala, "Bu yatırım, TNPA'nın limanlarımızda güvenilir deniz taşıtları sağlama konusundaki devam eden kararlılığını gösteriyor; bu da denizcilik endüstrisine etkili bir şekilde hizmet vermemizi ve küresel denizcilik taleplerine yanıt vermemizi sağlayacak" dedi.

Römorkörlerden beşi, konteyner trafiğinin yaklaşık yüzde 60'ını idare eden ülkenin en büyük konteyner limanı olan Durban'a tahsis edilecek.

Editör: Nermin İstikbal