YSA Design, yelkenli yolcu gemisi katamaranı için vizyon sunuyor

YSA Design, esnekliği, sürdürülebilirliği ve deniz odaklı cazibe merkezleriyle konukların hassas ve ulaşılması zor suları yakın mesafede deneyimleme isteklerini tatmin edebilecek yeni tip yelkenli katamaran yolcu gemisi konseptini açıkladı.

Kod adı Seabreeze olan tasarım, sığ sulara erişimi olan 104,5 metre uzunluğundaki bir gemide yelkenin sürdürülebilirliğini ve 4 metrelik su çekimini birleştirirken birinci sınıf kruvaziyer misafirlerini cezbetmek için bir dizi özellik içeriyor. Çift gövde, gemideki 200 misafirin stabilitesini ve konforunu korumak için elverişli bir denge sağlar..

Ysa

2.3 milyar dolarlık Türk askeri gemi ihracatı iptal! 2.3 milyar dolarlık Türk askeri gemi ihracatı iptal!

Piyasaya hazır bir çözüm kullanılarak, sıfır emisyonlu rüzgarı yakalamak için güvertede 6 metre yüksekliğindeki tabanlara dört adet 50 metre yüksekliğinde katlanabilir yelken monte edilecek. Yeşil biyo-metanolle çalışan motorlar, otel operasyonlarını ve - rüzgar yetersizse - ana tahriki sürdürecek, ancak gemi aynı zamanda pil gücüyle sessiz çalışmayı içerecek bir hibrit tahrikle de donatılacak.

18,2 metre genişliğindeki iki gövde, 18,5 metrelik ters U şeklinde bir yapıyla birbirine bağlanacak ve kedinin iki katlı merkezi üst yapısı köprüyü ve bazı ortak alanları içerecek. Her gövdede dört güverte artı bir 'yat üstü' bulunacak ve 100 çift kişilik misafir kabini ve 155 mürettebat için yer bulunacak.

YSA Design Kıdemli Mimarı ve Ortağı Trond Sigurdsen, "Sürdürülebilirlik kritik önem taşıyor ancak gemi taşımacılığının da kendini sürekli olarak yeniden keşfetmesi gerekiyor" dedi. “Çevreye duyarlı konukları denize yaklaştıran ve başkalarının ulaşamayacağı noktalara ulaştıran sürdürülebilir bir gemi, kruvaziyer pazarının en üst seviyesinde açık bir fırsattır.”

Böyle bir izleyici kitlesi, Seabreeze demirdeyken veya dinamik konumlandırma modundayken suya doğru uzanan geri çekilebilir kıç ve merkezi platformlara sahip gövdelerle "denizi geri alacaktır". Deniz salonları daha sonra gün batımında yemek yeme, spa veya plaj ve su sporları kulüpleri olarak açılabilir.

Ysa3

Tasarım, konukların deniz üzerinde "havada uçabilmesi" için gövdeler arasında şeffaf bir körfez yapısı öngörüyor. Sigurdsen, yardımcı aydınlatmayla güçlendirilen "bir gemi batığını veya mercan resifini görmek unutulmaz olurdu" dedi. Başka bir senaryoda konuklar, "yüzen bir deneyim" içinde gövdeleri birbirine bağlayan bir ağ üzerinde dinleniyorlar.

“Seabreeze aynı zamanda, yelken altında süzülen bir geminin yaban hayatını rahatsız etmeyeceği ve her yerde memnuniyetle karşılanacak bir ziyaretçi olacağı yönündeki destinasyona dayalı yolculuk hakkındaki çağdaş düşünceyle de yakından örtüşüyor. 21. yüzyıldan kalma rüzgar enerjisiyle çalışan bir gemi, yelkenlerin yok olması nedeniyle acı çeken toplulukların yeniden canlanmasına bile yol açabilir.”

Editör: Fulya Tekin