Mersin Limanı’ndan 11 bin ton yiyecek ve giyecek yardımıyla yola çıktıktan sonra İsrail’in Aşdod Limanı’na ulaşan gemideki yardım malzemesi kamyonlarla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı bölgelere ulaştırılıyor. 10 kamyondan oluşan yardım konvoyu Erez Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yaptı. Yardımlar Han Yunus Mahalesi’nde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yardımlar, Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık bölgeye geldikten son bugün dağıtılacak. Yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin aileye dağıtılacak. Yardım malzemelerinin bir kısmının bayramda kalanlarının ise bayramdan birkaç gün sonra dağıtılması planlanıyor. Bölgeye gelen yardımlar az da olsa Filistin’de bayram havası oluşturdu.


Kızılay ve AFAD ekibi ile birlikte aralarında Cihan Haber Ajansı’nın da olduğu Türkiye’den çok sayıda gazeteci yardımların dağıtım programını izliyor.

Türkiye’den yardım getiren heyeti, İsrail topraklarından Gazze’ye girişleri sırasında ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları bulunan gençler karşılamıştı.
Sınır girişinde Filistinli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ekonomik ambargo uygulanan çileli topraklara Türkiye’den gelen yardımın Filistinliler için bayram öncesi büyük bir moral olduğu belirtildi.


Cihan
Kaynak: cha