ABD Başkanı Barack Obama, dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen ve 34 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıların ardından, "Tüm dünyanın teröre karşı birlik olması gerekiyor" dedi.

BBC'nin haberine göre, "Herhangi bir siyasi görüşün masum insanların öldürülmesini meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez" diyen Obama, Brüksel saldırılarının son dönemde yaşanan saldırılara eklenen son halka olduğunu söyledi. Brüksel saldırılarını üstlenen DAEŞ'e karşı mücadelenin süreceğini kaydeden ABD Başkanı, "Örgütü bombalamaya ve peşlerinden gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise vatandaşlarını Avrupa seyahatlerinde tetikte olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Terör örgütleri yakın zamanda Avrupa'da yeni saldırılar planlıyorlar. Spor organizasyonlarını, turistik bölgeleri, restoranları ve toplu taşıma araçlarını hedef almayı düşünüyorlar" denildi. Açıklamada ABD vatandaşlarına Avrupa'dayken 'son derece dikkatli olmaları' tavsiye edildi, kalabalık yerlerden kaçınmaları ve özellikle dini bayramlarda ya da festivallerde tetikte olmaları istendi.Cihan
Kaynak: cha