Amerikan savaş gemileri Somali'de korsanları köşeye sıkıştırdı.

Yetkililer, ABD ve Alman savaş gemileri, bir aydan fazla bir süredir Japon bir kimyasal tankeri alıkoyan ve fidye isteyen bir grup korsanı Somali'de kapana kıstırdı.

Singapur'dan İsrail'e benzen taşıyan Panama bayraklı Golden Nori gemisi 28 Ekim 2007 tarihinde, dünyanın en tehlikeli denizyolu sayılan Somali yakınlarında kaçırılmıştı.

Donanma kuvvetlerinin korsanlar üzerine açarak botlarının yok edildiği sırada rehin gemi halatla çekilerek kurtarıldı.

Puntland bölgesi balıkçılık ver denizcilik bakanı Saeed Mohamed Rage, bir liman kasabası olan Bosasso'da yapılan bir haber konferansında, iki Amerikan ve bir Alman gemisinin, kaçırılmasından 42 gün sonra Golden Nori gemisinin ardında olduğunu söyledi.

Gemide 21 mürettabatın da bulunduğunu söyleyen Rage, gemiyi ele geçirenlerle uzlaşmaya çalıştıklarını, Puntlant güvenlik güçlerine teslim olmaları yönünde görüştüklerini belirterek, korsanların fidye talep ettiklerini anlatıı.

ABD donanması yetkililerine ise henüz ulaşılamıyor.

1991'de merkezi hükümetin düşmesinden sonra, Somali, sularında güvenlik güçlerinin devriye gezmesi yönünde gelen uluşlararası çağrılara rağmen, gittikçe artan korsanlık olaylarıyla tanındı. (Reuters)

Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim