İsrail Filistin savaşının başlangıcından bu yana İsrail limanlarındaki Bulgar gemilerini izleyip, mürettebat ve gemi sahipleriyle temasa geçen Bulgar haber kuruluşu Flagman BG durumun normal seyrinde olduğunu iddia etti.

 Ajansın bildirdiğine göre; 11 ekimde Aşdod'da gübre boşaltan Bulgar dökme yük gemisinin de bulunduğu Aşdod limanı füze saldırısı veya saldırılar yapıldığını bildiren bir mesajla uyarıldı. Ancak  uyarının sahte ya da yanlış anlaşıldığı ortaya çıktı, hem gemi sahibi hem de mürettebat durumu normal olarak rapor ediyor, diğer gemiler de etrafta yanaşmış ve hepsi kargo operasyonları gerçekleştiriyor.

Başka bir Bulgar kargo gemisi, kargo operasyonlarını herhangi bir aksama veya aksilik olmadan tamamladıktan sonra 10 Ekim'de Hayfa'dan ayrıldı.

Mısır: Kızıldeniz Saldırıları Süveyş Kanalı'nı Önemli Derecede Etkilemedi Mısır: Kızıldeniz Saldırıları Süveyş Kanalı'nı Önemli Derecede Etkilemedi

Aynı durum Maersk tarafından İsrail limanlarına ilişkin güvenlik güncellemelerinde de ifade ediliyor: 11 Ekim Güncellemesi: “Şu anda İsrail'in büyük limanları, Ashdod ve Hayfa'daki önemli terminallerimiz de dahil olmak üzere normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Aynı şekilde, hem karayolu hem de demiryolu olmak üzere ülke içi hizmetler de ülke içinde ve çevresinde tamamen faaliyettedir. Limanlardaki durum normal görünüyor; ne gemi ne de liman savaştan etkilendi. İnşallah bu şekilde devam edecek."

Editör: Nermin İstikbal