Greenpeace yıllarca, sanayileşmiş ülkeleri, sera etkisi yaratan gazları ortaya çıkaran fosil yakıtların kullanımını azaltmak için çaba harcadı.

Örgüt, dikkatleri şimdi de, Asya'nın hızlı büyüyen ekonomileri üzerine çekmeye çalışıyor. Aslında, Asya'da kalkınmakta olan ülkelerin neden olduğu sera gazları, hala Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinin gerisinde.

Ancak, bu ülkeler de hızla aradaki farkı kapatma yolunda. Greenpeace'e göre, bu gelişme, bu ülkelerde, güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokmak konusunda yeterli çaba harcanmamasından kaynaklanıyor.

Örgüt, sanayileşmiş ülkelerin de, Asya'da kömür gibi, kirli yakıt teknolojilerinin kullanımını özendirmesi olumsuz süreci besleyen etkenlerden olduğuna işaret ediyor.

Greenpeace yetkililerinden, Jean Francois Falconiere, kirli yakıt teknolojilerin kullanıldığı enerji santrallarının inşasını özendiren Dünya Bankası gibi örgütleri de eleştiriyor.

Çevreciler, bölgede artan su seviyesine, sellere ve kuraklıklara dikkat çekerek, Asya'nın da küresel ısınmanın olumsuz etkilerini hissetmeye başladığını söylüyor.

Bazı ülkeler de, yenilebilir enerji kaynaklarına yönelmeye çalışıyor. Örneğin Çin, elektrik üretiminde rüzgar santrallarını kullanmaya başladı. Ancak yetkililer, daha fazla projeye gereksinim bulunduğunu söylüyor.

Kaynak:BBC

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim