DENİZ KUVVETLERİ KUPASININ SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Oğuzhan Too

Organizasyonu Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübünce gerçekleştirilen Türkiye’nin en eski ve uzun soluklu yarışı Deniz Kuvvetleri Kupası (XXXVI. Yıl) yat yarışları sonuçlandı.

Çengelköy’den 13 Temmuz 2007 Cuma günü saat 13.00’de Dz. Eğt. ve Öğretim Komutanı Kora. Murat BİLGEL tarafından İstanbul Boğazı/Çengelköy’den verilen TAYK./Deniz Kuvvetleri Kupası  yarışı 15 Temmuz 2007 Pazar günü tamamlandı.

65 yatın kayıt yaptırdığı ve start öncesi muhtelif arızalar ve ekip eksikliği nedeniyle Fair Wind, Haylaz ve Gilraen I yatlarının katılamadığı yarışta start sonrası Pelikan’ın bir yaralanma sonucu yarışı terk etmesinin ardından dünem palası kopan Korza ve Şah Mat, baş istiralya ve ana yelken arızaları yaşayan Equinox ve Delight’ın yarıştan çekilmesiyle ilk etap yarışları 57 yatın Bozcaada’ya varışıyla tamamlandı. İlk etap yarışlarının Bozcaada’da yapılan ödül töreninin ardından arızaları giderilen Şah Mat, Equinox ve Delight’ın da katılmasıyla sayıları 60’a ulaşan yatlar ikinci etap yarışları Bozcaada-Çeşme rotası için 15 Temmuz 2007 Pazar günü saat 10.00’da start aldı.
Son derece sert hava koşullarında gerçekleştirilen Deniz Kuvvetleri Kupası  yat yarışlarının ikinci etabı 15 Temmuz 2007 Pazar günü Çeşme’de son buldu.

TAYK/DENİZ KUVVETLERİ KUPASI sonuçları:

IRC. 0: 
    
1. Oğuzhan Jr.-Oğuzhan Gülçağlayan
2. Oğuzhan Too-Sedat Gülçağlayan
3. Provezza 6-Ergin İmre

IRC. I:    :

1. Uzun-Erhan Uzun
2. Aquavit-Hakan Börtecene
3. Caramio- Bülent Örgen

IRC. II:
   : 
1.Komet-Vamık Kural
2. Korsan Taxi-Aykan Semizer
3. Ameera-Bülent İçgören 

IRC. III:

1. Tzigone- Orhan Özdaş
2. Orsa-Deniz Harp Okulu
3. Wind Dancer-Leon Penso

DESTEK SINIFI   :
1. Heni-Eser İnce
2. Passion I-Ergün Kargalıoğlu
3. Gökova II-Atilla Gökova

Provezza


DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim