Arkas M.A.T. Sailing Team, 22 – 29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Rolex Middle Sea Race’te kendi kategorisinde tek Türk takımı olarak ülkemizi temsil ediyor.

Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy’dan iki günde iki rekor Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy’dan iki günde iki rekor

Arkas M.A.T. Sailing Team2

Malta Kraliyet Yat Kulübü (Royal Malta Yacht Club) tarafından düzenlenen ve Akdeniz’in en zorlu açık deniz mücadelelerinden biri olan Rolex Middle Sea Race 18 Ekim’de yaklaşık 30 deniz mili mesafeli kıyı yarışı ile başladı. Sicilya’nın dönüleceği 606 millik mücadelenin startı ise Valetta Limanı’ndan 21 Ekim Cumartesi günü verildi. Yarışın son günü 29 Ekim’de kazananlar açıklanacak ve kupa töreni düzenlenecek.

IRC, ORC, Mocra ve Class 40 kategorilerinde 20 ülkeden toplam 112 teknenin mücadele edeceği yarışta Arkas M.A.T. Sailing Team, Blue Moon isimli teknesiyle kendi kategorisinde tek Türk takımı olarak ülkemizi temsil ediyor.

2015 yılında Giraglia Rolex Cup’ta IRC3 sınıfında birincilik elde eden takım, bu yarıştan da başarı ile dönmeyi hedefliyor.

Arkas M.A.T. Sailing Team1

Yüzde Yüz Türk Takım, Türk Tersane ve Türk Sanatçılar Ulusal ve uluslararası alanda kazandığı başarılarla adından söz ettiren Arkas M.A.T. Sailing Team ekibi uzun yıllardır yelkenle uğraşan Tolga Yağlı, Serhat Altay, Serkan Yapan, Batu Zingal, Altuğ Şenermen, Deniz Altay, Mert Çizmecioğlu, Turgut Gürbüz, Berk Can Çankaya, Targan Hazarhun, Metin Şerifhan, Şafak Temür ve Alican Uğurlu’dan oluşuyor.

Tamamı Türk ve hepsi bordrolu yelkencilerden oluşan takım, Rolex Malta Middle Sea Race, Marmaris International Race Week, BAYK Kış Trofesi, Deniz Kuvvetleri Kupası ve EAYK-Çeşme Marina Kış Trofesi gibi uluslararası ve ulusal yarışlarda önemli başarılara imza attı.

Arkas Mat Sailing Team 3

Arkas’ın İzmirli tekne üreticisi M.A.T. ile 2018’de yaptığı iş birliğinin yeni üretimi MAT 1220 model Blue Moon, geçtiğimiz yıl ilk kez Çeşme’de düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta’da mavi sularla buluştu. İlk kez 8 Ağustos 2022’de suya inen Blue Moon, MAT 1220 model yeni bir kalıp, daha büyük, daha hafif ve modern bir tekne olarak öne çıkıyor.

Teknenin tasarımını ise Türkiye’deki sayılı isimlerden illustrasyon sanatçısı Sedat Girgin ve daha önceki tekne tasarımını da uygulayan Airbrush sanatçısı Evrim Duyar üstlendi.

Editör: Nermin İstikbal