İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Spor İstanbul'un 2021'den bu yana düzenlediği Uluslararası Haliç Kürek Yarışları'nın 4'üncüsü, 110 takım ve 500 sporcunun katılımı ile, 4-5 Mayıs'ta yapılıyor.

Finaller 6 bin metrelik parkurlarda bugün yapılıyor

Ordu'da yapılan yarışlarda UZMAR Dragon Bot Takımı birinci oldu Ordu'da yapılan yarışlarda UZMAR Dragon Bot Takımı birinci oldu

4 Mayıs Cumartesi elemeler ve 5 Mayıs Pazar günü de finallere sahne olacak yarışlar, Open 27+ Mix, Open 27+ Kadınlar, Open 27+ Erkekler, U19 Mix, U19 Kadınlar, U19 Erkekler ve Şirketler Mix olmak üzere, toplam yedi kategoriden oluşuyor. Yarışlar, bin 500, 4 bin ve 6 bin metre uzunluğundaki parkurlarda Deniz Küreği Dört Çifte (C4X+) tekneleri ile yapılacak. Şirketler yarışı bin 500 metre, tüm eleme yarışları 4 bin metre, finaller ise 6 bin metrelik parkurlarda yapılacak. Yarışlar, en fazla 14 tekne ile yapılacak. Bu sayı aşılırsa ön eleme yapılacak.

Birinciye 30 Bin TL Ödül

Birinciye 30 bin TL ödül verilecek

Her sene katılımcı sayısını artırmayı başaran 4. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları'nın ödülleri de belli oldu. Şirketler ve U19 Mix dışındaki tüm kategorilerde ve sadece Türkiye Kürek Federasyonu'na bağlı kulüpler için geçerli olmak üzere, birinci olan ekibe 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye ise 15 bin TL ödül verilecek.

Ayrıca bu kategorilerde kadınlar ve erkeklerde ayrı ayrı genel klasmanda en fazla puanı alan kulüpler de ödül alacak. Buna göre birinci kulüp 30 bin TL, ikinci 20 bin TL, üçüncü de 15 bin TL para ödülün sahibi olacak.

Deniz trafiği de etkilenecek

Türkiye Kürek Federasyonu hakemleri tarafından yönetilecek Uluslararası Haliç Kürek Yarışları'nda 'Deniz Küreği Yarışma Kuralları' uygulanacak ve kategorilerinde ilk 3'e giren sporculara madalya, ekiplere de kupa takdim edilecek.

Yarışların yapılacağı 4-5 Mayıs günlerinde deniz trafiğinde de düzenlemelere gidilecek. Yarış günlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında deniz üzeri görevli ekipleri kontrollü geçiş sağlayacak. Parkur komple kapatılmayacak.

Editör: Nermin İstikbal