Londra merkezli uyanık Yunan armatör, filosundaki bir dizi hurda dev gemileri boşaltarak servet kazanıyor.

Epaminondas Embiricos liderliğindeki Aeolos Management, VLCC S&P manşetlerine hükmediyor, son yıllarda ucuza satın alınan gemilerle pazarı pompalıyor ve bu gemilere Rus petrolünü taşımak isteyen alıcılar buluyor.

Kaynaklar hafta sonu, Aeolos Management'ın üçüncü VLCC'sini kısa bir süre içinde satmaya çalıştığını söyledi. Boru hattındaki son anlaşma, 320.000 dwt'lik Hyundai Samho tankeri olan 16 yaşındaki Kassos I'in 60 milyon dolara satıldığı bildirildi. Yunan sahibi gemiyi, Nisan 2018'de Enesel VLCC'den yaklaşık 35 milyon dolara satın almıştı.

Ocak ayında,  Aeolos Management'ın bir yıl daha genç olan Shanghai Waigaoqiao yapımı 318.000 dwt Poros'u 66 milyon dolara Hindistan'ın Gatik Gemi İşletmeciliğine sattığını bildirildi . Embiricos, gemiyi iki yıl önce  Xihe Group'tan 29.6 milyon dolara filosuna eklemişti..

Piyasalar, Aeolos Management'ın 2018'deki satın alma fiyatına kıyasla 2006 yapımı Syfnos'taki parasını neredeyse ikiye katladığını ve 300.000 dwt'lik Universal yapımı gemiyi Dubai merkezli Teodor Shipping'e 56 milyon dolara sattığını kaydetti .

Editör: Nermin İstikbal