Spot konteyner oranları hızla yükselişe geçti. Bu ay Kızıldeniz nakliye krizinin başlangıcına, hatta covid salgınının başlangıcına benzer artışlar gösteriyor.

Drewry'nin önceki gün yayınlanan haftalık bileşik küresel endeksi feu başına %16 artışla geçen yılın aynı haftasına kıyasla %81 arttı ve 3.159 dolara yükseldi.

En çok öne çıkan Şangay'dan Rotterdam'a olan navlun oranları oldu ve feu başına %20 veya 606 dolardan 3.709 dolara yükseldi. Benzer şekilde, Şanghay'dan Los Angeles'a olan oranlar %18 artışla 617 dolardan 3.988 dolara yükseldi. 

Drewry

Drewry  yaptığı açıklamada, "büyük talep artışı ve dar kapasite" olarak tanımladığı Çin çıkışlı navlun oranlarının önümüzdeki hafta da artmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Spot servetlerdeki sağlam yükseliş, charter piyasasına da yansıyor.  Komisyoncu Braemar açılamasında : "Neredeyse tüm gemi boyutlarının yükseliş eğilimini sürdürmesiyle, güçlü piyasa aktivitesi devam ediyor."dedi.

Castor Maritime, kamsarmax satışından 3,5 milyon dolar kar elde etti Castor Maritime, kamsarmax satışından 3,5 milyon dolar kar elde etti

Tonaj arzının hızla azalması ve piyasada hızlı gemilerin bulunmaması, operatörlerin daha ileri pozisyonlar aramasına yol açıyor. 

Editör: Nermin İstikbal