Ukrayna, Chornomorsk limanı ile Romanya'nın Köstence limanı arasında bir feeder operasyonu kuran ek konteyner hizmetini yeniden başlattı. 

Bu, Ukrayna'nın işgalinden bu yana Karadeniz'deki ilk konteyner hattını oluşturuyor ve sınırlı bir hizmetle Tuna Nehri boyunca genişletiliyor.

Operasyon Türk freight forwarder tarafından kiralanarak işletildiği bildirilen 5.800 dwt'luk genel kargo gemisiyle başladı. Panama'ya kayıtlı  T Mare gemisi, kıyı boyunca Romanya'ya doğru beklenen 20 saatlik bir yolculuk için Odesa bölgesinden ayrıldı.

T MARE

Dumska'nın haberine göre, Ukrayna Karadeniz üzerinden konteyner taşımacılığına yeniden başladı.

Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Geminin yaklaşık 370 konteyner taşıması bekleniyor. İlk resimlerde çoğunlukla 2023'ten bu yana kara yoluyla demiryolu ve Tuna Nehri konteyner servisi işleten Maersk'ten gelen konteynerler görülüyordu. 

Hükümet yetkilileri, kapatılan tüm konteyner limanları ve terminallerinin artık faaliyetlerine devam etmeye hazır olduğunu söyledi. İlk geminin rotanın güvenilirliğini kanıtlaması ve diğer nakliyecileri Karadeniz üzerinden konteyner göndermeye teşvik etmesi umut ediliyor. 

Editör: Nermin İstikbal