İstanbul ve Çanakkale'de Gemi Arızası

İstanbul Boğazında bu sabah Ana-N adlı gemi dümen arızası yaptı. Çanakkale'de ise  makine arızası yapan "Hacı Fatma Sarı"  Kumkale önlerinde demirledi.

İstanbul Boğazında bu sabah 07:00 sularında Kandilli Mehmetçik Burnu önlerinde Türk Bayraklı ANA N adlı geminin dümeni arızalandı. Ukrayna'nın Mariopol Limanından İtalya'ya gitmekte olan 2008 yılı yapımı 3500 DWT'luk kuru yük gemisine arızanın rapor edilmesiyle birlikte İstanbul GTH Merkezince Kurtarma 5 römorkörü ve bir adet tahlisiye botu gönderildi. Gemi kısa bir süre sonra arızasını giderdi, ancak Tüzük kuralları gereği geöi sörveye tabi tutulmak üzere Ahırkapı demiryerine demirletildi.

Çanakkale'de ise Boğaz girişi yapmakta olan Hacı Fatma Sarı adlı Türk Bayraklı 1977 yılında inşa edilmiş olan, 16104 DWT'luk dökme yük gemisi, makine arızası yaptı. Kumkale önlerinde emercensi demir atan gemiye Söndüren 5 römorkörü yardım için gönderildi. Arızasını gideren geminin şu sıralarda hareket etmesi bekleniyor.

 

FOTOĞRAFLAR: ANA N adlı gemi, Kurtarma 5 römorkörü ve Kıyı Emniyeti Hızlı Tahlisiye Botu eşliğinde boğaz çıkışı yapıyor..

Editör: TE Bilişim