TÜRK KILAVUZ KAPTANLAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın en başarılı bürokratlarından  Kaptan Salih Orakcı'nın başında bulunduğu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nü karalamaya yönelik bir internet sitesinde çıkan haberlere Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nden açıklama geldi.

Dernek İnternet sitesinde  (www.turkishpilots.org )yayınlanan açıklamada; "Türk Boğazlarında görev yapan, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı kılavuz kaptan arkadaşlarımız bir internet sitesinde karalama kampanyasına maruz kalmış olup; gerekli başvurular sivil toplum kuruluşları ve adli makamlar nezdinde yapılmıştır". denildi.

"Basına ve Kamuoyuna"

Derneğin ayrıca "Basına ve Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla DenizHaber.Com'a da gönderilen duyurusunda; şu ifadelere yer verildi:

"Kılavuz kaptanlar,kalabalık trafik şeritlerinde; tehlikeli , dar ve sığ sularda ve de daha bir çok riskli şartlarda ; değişik gemi tiplerine, yerel coğrafi ve hidrografik şartlar, rüzgar ,akıntı, gelgit gibi tüm verileri birleştirerek yarattıkları özel çözümlerle, gemi personelini, insanları, çevreyi, gemiyi, üretilmiş olan ulusal veya Dünya değerlerini koruyan, kritik ve zamanında hizmet veren ; emniyet açısından ,denizcilik endüstrisine başka hiçbir kimsenin bu şekilde aktif olarak katkıda bulunmadığı katkıyı yapan gizli kahramanlardır.

Bu yüzden de denizcilik endüstrisi  kılavuz kaptanlara her zaman , denizciliğin vazgeçilemez ana elamanları olarak bakmıştır .

Türk Boğazları gibi gerek siyasi gerekse ticari açıdan son derece önemli ve hassas bir su yolunda verdiğimiz hizmet kalitesinin gelişerek devam etmesi tüm üyelerimizin ortak gayesidir.

Her türlü doğa şartlarında 7 gün ,24 saat çalışan ve hizmet kalitemizi arttırmak için mücadele içinde olan tüm kılavuz kaptanlar, yaptıkları işin doğası gereği, her zaman yüksek riskli sahalarda, çalışanlarımızla birlikte başta ülke denizciliğimiz olmak üzere, bünyesinde çalıştığımız Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzün ve yöneticilerimizin, üyelerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve kılavuzluk camiasının bazı çevrelerce karalanmasını asla kabul edemeyiz.

Önceki yıllarda yaptığımiz beyanatlarda da vurguladığımız üzere bizler için  Türk Boğazlarında,  Limanlarında  ;can ,çevre,mal emniyetini  ilgilendiren konularda hizmet vermekte ne zaman ne de mekanın önemi yoktur.  

Denizcilik sektörümüzün gelişmesinde en önde yer alan  saygın bir kurumu, onun yönetici ve çalışanları ve nihayetinde ülke denizciliğimize  her hangi bir kara leke sürülmemesi için en üst düzey yöneticilerimizle birlikte Dernek Yönetimimiz olarak mevcut iddialarla ilgili  idari ve sivil toplum kuruluşları nezdinde gerekli başvurular yapılmıştır."

Editör: TE Bilişim