Dünyanın en büyük limanlarından olan Çin'in Ningbo Limanı'nın terminallerindeki operasyonlar, 34 yaşındaki bir liman işçisinde Covid-19 tespit edilmesinin ardından bugün askıya alındı.

Ningbo-Zhoushan limanı bu sabah gemileri geri çevirmeye başladı. Enfekte olduğu belirtilen işçinin, Ningbo Meidong Konteyner Terminali'nde çalıştığı belirtildi.

Splash247 isimli haber sitesinde yer alan habere göre Pazartesi günü, Ningbo-Zhoushan limanının dışında benzeri görülmemiş sayıda tanker, dökme yük ve konteyner gemisi biriktiği rapor ediliyor.

2020'de 1,17 milyar elleçleyerek dünyanın en büyük limanlarından biri haline gelen Ningbo-Zhoushan Limanı'nda Üretilen iş hacminin 30 milyon TEU konteynere yaklaştığı ve bunun da limanı dünyanın üçüncü büyük konteyner limanı yaptığı belirtiliyor.

Diğer yandan Yantian Limanı'nda Mayıs ayı sonlarında bir Covid-19 salgını tespit edildiğinde, Çin'in güneyindeki önemli ihracat merkezindeki operasyonlar Haziran ayının büyük bölümünde %70 oranında kesintiye uğramıştı.

20 Temmuz'dan bu yana, Çin eyaletlerinin kabaca yarısında topluma yayılan enfeksiyonlar toplu test operasyonlarına ve yerel karantinalara yol açtı. Çin'de yeni bildirilen pozitif Covid-19 vakaları, yakın zamanda ülkeyi virüsün yayılmasını engellemek için kısıtlamaları yeniden uygulamaya zorladı.

Ülkedeki çoğu liman artık tüm mürettebat için Covid-19 testi talep ediyor ve olumsuz sonuçlar doğrulanana kadar gemiler demirde kalmaya zorlanıyor.

Bunun yanısıra ülkedeki birçok liman, daha önce Hindistan'a yanaşmış gemilerin 14-28 gün karantinaya alınmasını şart koşuyor.

Editör: TE Bilişim