Bangladeş'e ait dökme yük gemisi Abdullah'a (58.000 dwt) çıkan korsanların, fidye taleplerinin karşılanmaması halinde mürettebatın hayatlarını tehdit ettiği bildirildi.

Yerel medyaya konuşan hükümet yetkilileri, mürettebatın güvenli bir şekilde geri dönmesi için hükümetin her kademesinde ve Hindistan dahil uluslararası ortaklar aracılığıyla her şeyin yapıldığını söylediler.

Mürettebat üyeleri, korsanların cep telefonlarına el koyduğunu bildirmeden önce ailelerle iletişim kurabildi. Gemide 23 Bangladeşli mürettebat bulunuyor.

Medyada çıkan haberlerde, korsanları bildiren Abdullah'ın Chief Officer'i ailesine mesaj atarak, "Fidye ödenmezse mürettebat tek tek vurularak öldürülecek" dediği belirtiliyor.

Aile üyelerinden gelen doğrulanmamış basında çıkan haberlerde, korsanların mürettebata geminin serbest bırakılması için hükümetten 5 milyon dolar istediklerini söylediği belirtildi. Raporlar, gemide 22 korsan olduğuna inanıldığını ve mürettebatın aile üyelerine korsanların "ağır silah ve mühimmat" taşıdığını söylediğini söylüyor.

Bu yıl Orta Akdeniz'i geçmeye çalışan 510 düzensiz göçmen hayatını kaybetti Bu yıl Orta Akdeniz'i geçmeye çalışan 510 düzensiz göçmen hayatını kaybetti

Bangladeş Merchant Marine Officers Association, yerel basına, korsanların AIS sinyalini ve gemiyi izlemeye izin veren diğer sistemleri devre dışı bırakmasına rağmen, uluslararası kaynakların kullanımı yoluyla geminin konumunu Somali'nin yaklaşık 170 deniz mili doğusunda tespit edebildiklerini söyledi.

Editör: Nermin İstikbal