Maersk'teki bir konteyner gemisinden konteynerlerin denize düşmesinin ardından, enkazın Danimarka'nın Kuzey Denizi kıyı şeridinin kuzey kesimindeki sahillere  sürüklendiğine dair bilgiler var.

Resim

Maersk, Kuzey Denizi'ndeyken 213.970 dwt'luk gemiden en az 40 konteynerin denize düştüğüne inanıldığını doğruladı. 

2014 yılında inşa edilen geminin uzunluğu 399 metre, Maersk'in işlettiği en büyük kapasiteli gemilerden biri...

Maersk'e ait olan gemi Danimarka'ya kayıtlı.

Nakliye şirketi, olayı 22 Aralık Cuma günü erken saatlerde öğrendiğini ve hasarın boyutunu araştıracağını doğruladı. 

Danimarka'daki yetkililer, gemileri Kuzey Denizi'nde muhtemelen konteyner ve enkaz yüzdüğü konusunda uyarıyor. 

Maersk'in en büyük gemilerinden biri olan Mayview Maersk (18.270 TEU), 21 Aralık Perşembe günü Almanya'nın Bremerhaven kentinden yola çıktı ve Kuzey Denizi bölgesinde yaygın su baskınlarına ve hasara neden olan Pia adlı fırtınanın neden olduğu zorlu hava şartları ile karşılaştı.

Danimarka medyası en az dört konteynerin kıyıya vurduğunu ve muhtemelen 42 konteynerin hala Kuzey Denizi'nde olduğunu yazıyor.

WISTA Türkiye, sektörü uluslararası konferansta buluşturdu WISTA Türkiye, sektörü uluslararası konferansta buluşturdu

Danimarka medyasındaki resimlerde buzdolapları, iğneler, ayakkabılar dahil tıbbi malzemeler ve plajlardaki diğer tüketim malzemelerinin yaklaşık 10 mil uzunluğundaki sahile dağılmış olduğu görülüyor. 

Gemide kaç konteyner kaldığı belli değil. Maersk, geminin 24 Aralık'ta Polonya'nın Gdansk kentine varacağını ve gün ışığında tam bir incelemeye başlayacaklarını söyledi. Doğrulanmayan raporlar, gemide başka hasarlı konteynerlerin de bulunduğu yönünde.

Maersk, yerel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, olay sırasında hiçbir mürettebatın yaralanmadığını ve geminin şu anda normal şekilde yoluna devam ettiğini belirtti.

Editör: Nermin İstikbal