Krize Rağmen Özelleştirme Sürecek

Küresel ekonomik krize rağmen Türkiye, cazibesini koruyor. Özelleştirmeye 2009 yılında da devam edilecek. Hükümet, bu yıl ki ihalelerden 4 milyar dolar gelir bekliyor.

Piyasalarda küresel ekonomik krizin olumsuz etkisi sürerken, dünyada özelleştirmeler durdu. Türkiye'de ise özelleştirme hız kesmiyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci TRT'ye Konuştu
Özelleştirme İdaresi ihale programına 2009'da da devam edecek. Son 5 yılda 32 milyar dolarlık özelleştirmeye imza atan Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, yeni programı ve kriz ortamındaki stratejilerini TRT'ye değerlendirdi.

2009'da Neler Özelleştirilecek?
Kilci, özelleştirme programında, iki elektrik dağıtım bölgesi, otoyol ve köprüler, Milli Piyango ve şeker fabrikaları olduğunu söyledi.

Metin Kilci, "Türkiye, bu anlamda gelişmekte olan ekonomiler arasında yatırım yapılması düşünülen ilk ülke durumunda" diye konuştu.

Otoyol ve köprüler için gerekli olan kanun değişikliği teklifleri Meclis'te. Milli Piyango İdaresi ise birkaç ay içerisinde ihale edilecek.

Krizle birlikte yeni dönemde özelleştirme stratejisinde önemli değişiklikler olacak.

Metin Kilci, bu konuda, "Halka arzlar önümüzdeki dönemde olacak. Ona inanıyorum. Halka arz noktasında ülkemizde yapacağımız çok şey var" dedi.

Özelleştirme İdaresi, bu yılki özelleştirme gelirinin ise 4 milyar doları geçmesini bekliyor.

Editör: TE Bilişim