Savarona'nın tamiratı İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda sürüyor Savarona'nın tamiratı İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda sürüyor

Asya-Avrupa ticaret hattında faaliyet gösteren ittifak dışı gemilerin pazar payı bir yıl içinde iki katına çıktı. 

Alphaliner'dan gelen yeni veriler, Rusya pazarlarına hizmet etmeyi bırakan küresel yolcu gemilerinin bıraktığı boşluğu doldurmaya gelenleri inceliyor. 

New New Shipping, OVP Shipping, Safetrans, FESCO, Akkon ve CStar gibi taşıyıcılar, son 12 ayda ittifak dışı gemi ayak izini ikiye katladı. 

Üç mega ittifakın dışındaki ticaret hattındaki şirketler tarafından gönderilen konteynerler 154.600 teu'dan 308.300 teu'ya sıçradı ve bu da rotanın pazar payının yaklaşık %5'ini oluşturdu. Bu aynı zamanda hızla genişleyen ZIM'in %1,2'lik pazar payını da içeriyor.

Alphaliner verilerine göre hızla büyüyen bir diğer taşıyıcı da SeaLead Shipping'dir. Asya-Akdeniz filosunu yıllık %40,6 artışla 61.400 teu'ya çıkardıktan sonra %1'lik pazar payına sahip oldu.

İttifak üyeleri, özel seferler veya bağımsız hizmetlerde kendi hesapları için başka bir 344.000 teu işletirken, 2M, Ocean Alliance ve THE Alliance'ın toplam pazar payı, bir önceki yılki %95,6'dan şu anda %89,7'ye geriledi.

Market Share A E 1024X535

Editör: Nermin İstikbal