Denizcilik Müsteşarlığından yapılan basın açıklamasında, geçtiğimiz hafta yapılan Konsey toplantılarında IMO nezdinde yapılan girişimler neticesinde IMO'dan Mavi Marmara baskını nedeniyle İsrail'e "teessüflerini bildiren" basın açıklamasının yapılmasının sağlandığı belirtildi.

Açıklama şöyle:

"Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün  (IMO) 7- 11 Haziran 2010 tarihinde düzenlediği konsey toplantısına Türkiye’nin IMO daimi temsilcisi ve Londra Büyükelçisi Yiğit Alpoğan, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser ile Londra Büyükelçiliği'nden ve Denizcilik Müsteşarlığı'ndan uzmanlar katılmıştır.

IMO’nun konsey toplantısı sonrasında yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verilmiştir:

 “IMO Gazze konvoyundaki ölümler için taziyelerini bildirir. Birleşmiş Milletler’in uluslar arası denizciliğin diğer unsurlarının yanında, denizde insanların can güvenliği ve deniz seyir emniyetine ilişkin konulardaki düzenlemelerden sorumlu uzmanlaşmış kuruluşu olan Uluslar arası Denizcilik Örgütü’nün Genel Sekreteri, İsrail Güvenlik Güçleri ve Gazze şeridine yardım taşıyan gemiler arasında Doğu Akdeniz’in uluslar arası sularında 31 Mayıs 2010 Pazartesi gününün erken saatlerinde cereyan eden olaylar sırasında meydana gelen can kayıpları ve yaralanmalar nedeniyle duyduğu ve ilk olarak, olayın gerçekleşmesinden bir gün sonra IMO’nun Teknik İşbirliği Komitesi toplantısının açılış konuşmasında açıkladıkları derin teessüfleri IMO Konsey toplantısının 104. oturumu esnasında (7-11 Haziran 2010) tekrar ifade etmişlerdir. Genel Sekreter ayrıca, bu trajik olayda hayatlarını kaybedenlerin aile ve yakınlarına en derin taziyelerini bildirmişlerdir.”

Editör: TE Bilişim