Hindistan Donanması, kaçırılan bir balıkçı gemisinin mürettebatını kurtararak bir korsanlık olayına daha başarılı bir şekilde müdahale etti. 

12 saatten fazla süren yoğun operasyonların ardından kaçırılan teknedeki korsanları teslim olmaya zorlayan donanma,  23 Pakistan vatandaşından oluşan mürettebat güvenli bir şekilde kurtardı.

Hint Donanması Gemide Korsanların Bulunduğunu Doğruladı

Donanmanın bu durumlara yönelik çalışma prosedürlerini kullanarak korsanları teslim olmaya ikna edebildikleri bildirildi.. Hindistan Donanması uzman ekipleri şu anda balıkçı gemisinin kapsamlı "temizlik ve denize elverişlilik kontrollerini" gerçekleştiriyor. Normal balıkçılık faaliyetlerine devam edebilmesi için tekneye güvenli bir alana kadar eşlik etmeyi planlıyorlar.

Makine dairesinde yangın çıkan AK DISCOVERY  böyle görüntülendi Makine dairesinde yangın çıkan AK DISCOVERY böyle görüntülendi

İki ay önce de Sri Lanka ve Seyşeller ile birlikte çalışan Hindistan Donanması, Hint Okyanusu'nda kaçırılan başka bir Arap yelkenlisinin mürettebatına müdahale ederek kurtarmıştı. Hindistan Donanması'ndan seçkin komando ekipleri de Navibulgar gemisi Ruen'i serbest bırakma ve Ocak ayı başında Lila Norfolk'açıkan korsanları korkutma görevleri gerçekleştirdi. Hint Donanması, son misyonunun ilk 100 gününde 18 olaya müdahale ettiğini ve Hint Okyanusu'ndaki kritik durumlar için "İlk Müdahale" olarak önemli bir rol oynadığını bildirdi.

Editör: Nermin İstikbal