Türkiye İle Yapılacak Çok İş Var

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Başkan Barack Obama'nın Türkiye'yi ziyaret edecek olmasının büyük önem taşıdığını ve halen ziyaretin ayrıntıları üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Robert Wood, düzenlediği günlük basın toplantısında, "Türkiye, önemli bir müttefik ve Türkiye ile yapılacak çok iş var, Başkan Obama'nın Türkiye'ye gitmeye karar vermesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin, talep olduğunda, Tahran ile Washington arasında arabulucuk üstlenmeye istekli olduğu hatırlatılarak, Washington'un, Türkiye'nin aracılığını mı yoksa doğrudan teması mı tercih edeceği sorusuna karşılık Wood, "Bu değerlendirmelerin hala ortasındayız. Ne yapacağımız konusunda spekülasyona girmek istemem." dedi.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Ankara ziyaretinde Türk-Yunan meseleleri ve Kıbrıs konusunda neler konuşulduğu sorusu üzerine de Wood, "Clinton, Türk hükümeti yetkileriyle çok iyi görüşmelerde bulundu. Türkiye ile üzerinde işbirliği yaptığımız bir dizi konu var" dedi.

Sözcü, Clinton'ın temaslarında Ermeni iddiaları konusunun da ele alındığını, ancak konuşulanların detaylarına girmeyeceğini kaydetti.

Öte yandan İspanyol diplomatik kaynakları, Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında, 6-7 nisanda İstanbul'da yapılacak Medeniyetler İttifakı ikinci Forumu'na katılmasının kesinleştiğini duyurdu.

Editör: TE Bilişim