Türk Kadını "Şıklıkta" Rakipsiz 

Modacı, kreatör Ahmet Özceyhan, ''Bir Türk dizaynır olarak söylüyorum övünmek gibi olmasın ama Türk kadını dünyada hem en güzel, hem de en iyi giyinen'' dedi. 

Özceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'ta, Edirne'de, Van'da bir köylü kadının ayağında kendi elleriyle ördüğü çorabın bile çok renkli, çok canlı ve çok romantik olduğunu söyledi. Köylü kadının ördüğü çorabın dahi kadına hem asalet, hem şıklık hem de sıhhi bakımından koruyucu özellik taşıdığını ifade eden Özceyhan, şöyle konuştu:

''O üründe sentetik malzeme de kullanılmamıştır. Sentetik olan şeyler Uzak Doğu'dan gelen ve içeriğinde ne olduğu bilinmeyen malzemelerden yapılan şeylerdir. Türk kadını, köylüsünden şehirlisine kendi ürettikleri ve yaptıkları ürünlerle de dünyada en kalite ve en renkli giyim çeşidini oluşturmaktadır."

Türk kadınının çok zeki olduğunu ve okula gideninin de gitmeyenin de kendisini en iyi şekilde yetiştirdiğini ifade eden Özceyhan, kadınların özellikle son dönemlerde çok şık ve modern olduklarını söyledi.

Türk kadınının modayı çok yakın takip ettiğini, ancak kesinlikle uygulamadığını savunan Özceyhan, ''Kişisel kanaatim uygulamalarının doğru olmadığı yönündedir. Çünkü hem çok pahalı hem de modayı uygulamak taklitçilikten başka bir şey değil. Hanımlar kendilerine yakışacak şeyleri çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Türk erkeğine ise çok eskiden bu yana ''temiz olmak ve ütülü giyinmenin'' şıklık kattığını belirten Özceyhan, erkeklerin modada çok renkliliğe girmediklerini söyledi. 
 

Editör: TE Bilişim